Weerbericht:
Overwegend bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Negentien woningen Kapelle ontruimd na brand

Toegevoegd: 23-03-2017, 22.36 uur - Update: 23-03-2017, 23.15 uur
Grote rookwolken trokken vanavond over Kapelle.
Grote rookwolken trokken vanavond over Kapelle.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Uit voorzorg worden negentien woningen ontruimd in de buurt van de plaats waar vanmiddag een zeer grote brand uitbrak.


Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er geen asbest vrijgekomen en valt de luchtkwaliteit nu nog binnen de veiligheidsmarge. "De concentratie koolmonoxide zal echter toenemen naar mate we verder gaan met blussen", zo legt de Veiligheidsregio uit.

Niet verplicht
Het verlaten van woningen is overigens niet verplicht maar wordt wel dringend geadviseerd. De mensen die hun huis uit zouden moeten wonen aan de Korenbloem 39 tot en met 55 en aan de Klaproos 86 tot en met 104. De bewoners zullen persoonlijk door de brandweer worden benaderd en opgehaald.

De bewoners zullen met een touringcar naar het Van der Valk-hotel in Goes worden gebracht. De politie zal toezicht houden bij de verlate woningen. Het Rode Kruis is ingeschakeld om te helpen bij de opvang. Zes hulpverleners van de organisatie gaan de bewoners bijstaan in het hotel.

Aflossing
De brandweer is inmiddels begonnen met het aflossen van de collega's die al sinds het begin van de brand bezig zijn met blussen. Er zijn nu blusploegen uit de weide omtrek opgeroepen. Het gaat bijvoorbeeld om wagens uit Colijnsplaat, Middelburg, Ovezande, Serooskerke (W) en Sint-Maartensdijk. Ook de ingezette meetploegen worden afgelost.

Om een goede brandweerdekking te blijven houden staat overigens de blusploeg van Arnemuiden stand-by op de kazerne in Goes.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren