Weerbericht:
Perioden met zon, lokaal nog een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie gaat vermoorde vrouw 1994 opgraven

Toegevoegd: 24-03-2017, 13.29 uur
Door: Roland de Jong

RETRANCHEMENT - De politie gaat volgende week het stoffelijk overschot opgraven van een vrouw die in de zomer van 1994 dood werd aangetroffen in Retranchement. De vrouw werd het slachtoffer van een misdrijf maar haar identiteit werd nooit vastgesteld.

Het lichaam werd op 16 juli 1994 ontdekt door een wandelaar. Nabij camping De Zwinhoeve bij Het Zwin zag deze in een sloot delen van een menselijk lichaam gevonden. De politie startte een onderzoek op waaruit bleek dat het lichaam niet compleet was. De dag erna werden in de nabijheid van de eerdere vindplaats de overige resten van het lichaam aangetroffen. Het lichaam, waarvan later na onderzoek bleek dat het een vrouw was, was in stukken gehakt.

Langdurig onderzoek heeft destijds niet geleid tot het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer. Een verdachte of verdachten in deze zaak zijn ook nooit gevonden. De vrouw is vervolgens als ‘onbekend’ begraven op de algemene begraafplaats in Sluis. De politie hoopt dankzij nieuwe technieken nu alsnog achter de identiteit van de vrouw te kunnen komen en gaat daarom haar stoffelijk overschot opgraven. Dat gebeurt aanstaande dinsdag.

"Ontwikkelingen in de opsporing hebben niet stil gestaan. Voornamelijk op het gebied van forensisch onderzoek, zoals de ontwikkelingen in DNA technieken", zo legt de politie uit. Na de opgraving zullen onder andere een antropoloog en forensische specialisten van het NFI en forensische specialisten van de eenheid Zeeland-West-Brabant de stoffelijke resten nader onderzoeken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (24-3-2017 om 21:12)
https://nl.wikipedia.org/wiki/Verdwijning_van_Tanja_Groen @Nina dan heeft de dader een jaar lang in angst geleefd om met haar te slepen. Zou mooi zijn maar niet waarschijnlijk.
Nina (24-3-2017 om 16:52)
Zo triest dat er ergens een familie is die niet weet wat er met hun familielid gebeurd is. Zoals Tanja Groen destijds plots verdween zonder enig spoor, zou haar zomaar kunnen zijn, je weet maar nooit
Agent (24-3-2017 om 16:43)
@ Danny het graf is op een begraafplaats. daarnaast is het zeer onwaarschijnlijk dat een dader die 23 jaar geleden het delict, niet het risico willen lopen om daar gezien te worden tijdens zijn graaf werkzaamheden en alsnog gepakt zal worden. Beetje je gezond verstand gebruiken kan geen kwaad ;)
Andre (24-3-2017 om 16:36)
Danny Dat is ook de bedoeling dat de dader komt , hoeven ze niet verder te zoeken naar hem.
Danny (24-3-2017 om 14:01)
Op zich mooi dat het van te voren aangekondigd word. Zo heeft de dader nog een eerlijke kans om als eerste te graven en alsnog alles op te ruimen.