Weerbericht:
Overwegend bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Kapelle: Gevaar geweken, nablussen nog bezig

Toegevoegd: 24-03-2017, 14.55 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Het nablussen van de zeer grote brand in Kapelle duurt nog voort maar intussen is wel het gevaar voor koolmonoxide geweken. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.


De brandweer verwacht nog tot einde van de middag nodig te hebben voordat het nablussen volledig is afgerond. Tijdens deze werkzaamheden blijft zich rook ontwikkelen. In de wijk en woningen wordt continu gemeten naar concentraties koolmonoxide als gevolg van de nog vrijkomende rook.

Uit angst voor te hoge concentraties koolmonoxide werd vannacht de bewoners van 46 woningen gevraagd de nacht elders door te brengen. Het gevaar voor koolmonoxide is nu echter geweken. Daarom is rond 14.30 uur een NL-Alert uitgestuurd met deze mededeling.

"De meetploegen meten geen verhoogde concentraties koolmonoxide meer in de wijk, maar blijven uit voorzorg nog even aanwezig. Door de nabluswerkzaamheden blijft echter wel af en toe rook ontstaan. Rook is nooit gezond, probeer daarom altijd uit de rook te blijven", zo luidt het advies van de Veiligheidsregio. Bij stank wordt nog wel geadviseerd ramen en deuren te sluiten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mario (24-3-2017 om 20:01)
Ik heb enorm te doen met de fam. de Jonge, ik heb er een tijd gewerkt aan de nieuwe koelinstallaties (2009) en met veel plezier. Aardige hardwerkende mensen, ik hoop dat ze er bovenop komen, sterkte!
Cookie-instellingen beheren