Weerbericht:
Overwegend bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Nablussen brand Kapelle nu afgerond

Toegevoegd: 24-03-2017, 19.14 uur - Update: 24-03-2017, 19.25 uur
Met behulp van machines worden de resten uit elkaar gehaald.
Met behulp van machines worden de resten uit elkaar gehaald.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Het nablussen van de grote brand in Kapelle heeft langer geduurd dan aanvankelijk gedacht. Even voor 19.30 uur konden de werkzaamheden worden afgerond.


Vanaf het middaguur is de brandweer bezig met nablussen. Met behulp van machines zijn resten van de uitgebrande loodsen weggehaald om zo goed te kunnen blussen. De Veiligheidsregio Zeeland verwachte vanmiddag rond 17.30 uur klaar te zijn met blussen maar dat bleek iets te optimistisch. Het duurde nog tot 19.30 uur om alle nog overgebleven vuurhaarden volledig te doven.

Een inzetoverzicht van de Veiligheidsregio maakt inmiddels ook duidelijk hoe omvangrijk de brandweerinzet precies was. Tot 23.00 uur werd onder meer gebruik gemaakt van een brandweercompagnie. Zo'n compagnie bestaat uit 9 blusvoertuigen. Verder werden onder meer een waterwagen en een autoladder ingezet. In totaal waren tot 23.00 uur zo'n 80 brandweerlieden op de been.

Na dit tijdstip is het aantal ingezette personen geleidelijk teruggebracht totdat rond 06.00 uur nog zo'n 20 brandweerlieden actief waren. Bij het nablussen en opruimen van het ingezette materiaal werden in totaal 28 brandweermensen ingezet. Naast de brandweerlieden was natuurlijk ook de politie flink vertegenwoordigd. De Zeeuwse politie kreeg hiervoor assistentie vanuit West-Brabant. Ook onder meer het Rode Kruis, de ambulancedienst en de gemeente leverden mensen voor de crisisbeheersing en rampenbestrijding.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ Harry (25-3-2017 om 11:31)
Gelukkig zijn er een hoop mensen erg hoog opgeleid om dit in te schatten en de juiste risico / dreiging analyses te maken.
Harry (25-3-2017 om 01:28)
Chapeau voor de inzet van de brandweerlieden en overige hulpverleners. ik keek vanmorgen naar het fruitbedrijf pal gelegen naast het A.D.R.Z. in Goes. Ik zag daar ook meters hoge fruitkisten opgestapeld. Je moet er niet aan denken als daar brand uitbreekt en de wind Zuid-West is, heel het ziekenhuis in Goes ontruimen ? Wellicht bij een evaluatie eens nadenken, hoe richten wij als gemeenten het e.e.a. in, hoe ziet het bestemmingsplan eruit. Deze gebeurtenis geeft stof tot nadenken.
Cookie-instellingen beheren