Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Surfer zeer ernstig gewond Vrouwenpolder

Toegevoegd: 25-03-2017, 17.17 uur
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Op het strandje aan het Veerse Meer bij Vrouwenpolder is vanmiddag een surfer zeer ernstig gewond geraakt.


Volgens de politie kwam rond 15.10 uur een melding binnen dat langs de Vrouwenpolderseweg (N57) een surfer tegen een steiger was geklapt. Hij kon door andere watersporters op de kant worden gehaald maar had ernstig letsel opgelopen. Daarom kwam ook de traumahelikopter ter plekke.

Het slachtoffer is ter plaatse geopereerd en vervolgens per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis. De opgeroepen strandjeep van de brandweer bleek niet nodig en hoefde niet meer uit te rukken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moniek (2-4-2017 om 22:42)
Beste medesurfers, Ik (de gewonde windsurfster in kwestie) wil een ieder die mij zaterdag geholpen heeft, bij deze enorm bedanken! Surfers en dienstverleners jullie hebben zeer adequaat gehandeld en daarmee erger leed voorkomen. Ik weet zelf weinig meer vanaf de klap en de dagen die daarop volgden en de toedracht zal wellicht nooit meer helder worden, maar aan de condities lag het zeker niet. Heerlijk zonnetje, licht briesje (had liever zelfs wat meer mogen zijn), vlak water. Ik lig nog steeds in het ziekenhuis en heb maanden revalidatie voor de boeg, maar ik ga alles op alles zetten om volgend seizoen weer op de plank te staan. Surfers nogmaals mijn hartelijke dank en ik hoop tot ziens op het water!
Mike (26-3-2017 om 06:19)
Beste Wim, Ik begrijp niet echt wat u bedoelt met een te sterke wind gisteren? Condities waren niet extreem en af en toe wat vlagen. Helaas moest ik zelf werken maar anders was ik zelf ook het water opgegaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan altijd gebeuren. Helaas is dat nu gebeurt. Maar dit was dan ook wel een extreem voorval. Over de toedracht ga ik niet speculeren dat heeft weinig nut. Maar ervaren surfers zullen de wind niet sterk genoeg hebben gevonden gisteren. Ik hoop dat de betrokken surfer weer mag herstellen en hopelijk in de toekomst weer het water op kan en durft te gaan. Veel sterkte tijdens de periode van herstel.
Jose (25-3-2017 om 21:44)
Beste Wim, kun je jou verhaal, duidelijker, nog een keer plaatsen. ik snap echt niet wat U bedoelt. Overigings hulde voor de hulpverleners. Het is nogal wat om ter plaatse iemand te opereren.
Orion (25-3-2017 om 21:02)
Ik was daar aanwezig en heb geholpen om het slachtoffer op de kant te krijgen. Wat de precieze oorzaak was weet volgens mij niemand, maar dat het te hard waaide om veilig te kunnen surfen wil ik graag ontkrachten. Het was prachtig weer met zo nu en dan zelfs te weinig wind om lekker te kunnen varen. Jammer dat hierover gespeculeerd wordt. Ik hoop dat de dame in kwestie het inmiddels wat beter maakt en dat zij er volledig bovenop komt. Ook wil ik de hulpverleners complimenteren voor hun optreden. Je staat er niet zo vaak bij still over het werk wat ze doen, maar als je ziet hoe alles in het werk gesteld wordt om iemand te helpen is dat zeer bewonderingswaardig.
wim (25-3-2017 om 18:23)
Ik weet als je surft en dat graag doet en bij een windsterkte die behoorlijk groot is dat het een uitdaging is om te surfen maar pas op het kan ook verkeerd gaan zoals hier is gebeurd vind ik de wind sterk te groot is om te surfen en gevolg is van ongelukken
Cookie-instellingen beheren