Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

VRZ: Verhoogd risico op natuurbranden

Toegevoegd: 27-03-2017, 09.18 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Sinds vanochtend is er in Zeeland een verhoogd risico op natuurbranden. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland. Die heeft code geel ingesteld van de natuurbrandenmeter.


"De natuurgebieden zijn vochtig, maar beginnen wat droger te worden. Er geldt geen stookverbod, maar wees wel extra voorzichtig. Als je een ontheffing op het stookverbod hebt, mag je snoeiafval verbranden of een kampvuur maken. Houd daarbij rekening met de voorwaarden die in de ontheffing staan", zo zegt de Veiligheidsregio.

De natuurbrandenmeter geeft het risico op natuurbranden aan. Het risico wordt bepaald aan de hand van metingen. In Zeeland staat in de duinen bij Burgh-Haamstede een meetpunt dat continu monitort hoe droog het in het gebied is. Aan de hand van de droogte-index bepaalt de brandweer welke (extra) maatregelen er genomen moeten worden bij brand in de natuur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750