Weerbericht:
Hier en daar zon en een enkele bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Steekproef: Jongeren krijgen gewoon alcohol mee

Toegevoegd: 28-03-2017, 11.01 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Het blijkt doodsimpel om als jongere onder de 18 alcohol te bestellen in horecagelegenheden op Schouwen-Duiveland. Tijdens een steekproef van de gemeente bleken zij zich geen enkele keer te moeten legitimeren en kregen ze telkens alcohol mee.

Afgelopen weekeinde werden zogenaamde mystery shoppers ingezet: jonge mensen van rond de 18 jaar en waarvan de leeftijd moeilijk in te schatten is. De jongeren bestelden alcohol bij acht verschillende horecagelegenheden in de gemeente en bij alle acht kregen de jongeren zonder dat er op leeftijd werd gecontroleerd alcohol mee.

Het onderzoek werd uitgevoerd in Renesse, Scharendijke en Zierikzee. In de week van 15 maart werd ook al bij tien detailhandelsbedrijven gecontroleerd op de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. Dit gebeurde vooral bij supermarkten en slijterijen. Twee van de tien bedrijven gingen de fout in.

Alle bedrijven die de fout ingaan kunnen per overtreding een boete van € 1.360 tegemoet zien.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750