Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

'TBS ontvoerder moet verlengd worden'

Toegevoegd: 31-03-2017, 08.54 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De TBS van de 55-jarige Terneuzenaar H. V. die in 2007 in Vogelwaarde een 6-jarig meisje ontvoerde en aanrandde moet worden verlengd. Dat vindt de officier van justitie.


De officier gaf ook aan dat de opgelegde dwangverpleging voorwaardelijk zou kunnen worden beëindigd. De officier passeert met het stoppen van de dwangverpleging het advies van de reclassering. Die zag namelijk liever dat V. eerst een periode met proefverlof zou doorlopen.

Begin 2007 lokte hij in de buurt van Vogelwaarde een zesjarig meisje in zijn auto en randde haar aan. Het meisje werd, toen ze tegenspartelde, mishandeld en uit de auto gezet. Het kind werd later met bebloed gezicht aangetroffen bij de Zeedijk.

Op basis van een signalement van de dader en de auto kon V. enkele dagen later op zijn verjaardag worden aangehouden. Destijds bestempelde hij het gebeuren als een incident. Volgens de deskundigen zijn de risico's van een kans op herhaling zeer beheersbaar, maar heeft V. ook de neiging zichzelf te overschatten.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren