Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 24 km

Brand distillatiekolom Dow niet te blussen

Toegevoegd: 31-03-2017, 11.09 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - Tijdens geplande sloopwerkzaamheden aan een metalen distillatiekolom op het terrein van Dow in Hoek is donderdagavond brand uitgebroken. Het gaat om een metaalbrand en die kan niet geblust worden. De kolom zal daarom vermoedelijk nog tot het einde van de dag branden.


De brand op het terrein aan de Herbert H. Dowweg ontstond even na 17.00 uur. De kolom ligt op de grond en is circa vier meter in doorsnede en dertig meter lang. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is alleen de bedrijfsbrandweer ingezet. Wel zijn een officier van dienst, een hoofd officier van dienst en een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse gegaan.

De situatie wordt al sinds gisteren door de bedrijfsbrandweer onder controle gehouden. "Uit voorzorg wordt de omgeving gekoeld en er worden constant metingen verricht. Er is sprake van een bijna volledige verbranding waarbij weinig rook vrij komt. Op het terrein, in de directe omgeving van de brand kan enige overlast zijn, buiten de hekken van het bedrijf is geen hinder waarneembaar", zo legt de Veiligheidsregio uit.

Door de omvang van de distillatiekolom zal de brand naar verwachting nog geruime tijd woeden. Rond 09.30 uur verwachtte de Veiligheidsregio dat de brand pas aan het einde van de dag uit zou zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren