Woningbrand Tholen door wietkwekerij

Toegevoegd: 04-04-2017, 11.17 uur

De bewoner van de rijtjeswoning is aangehouden.
De bewoner van de rijtjeswoning is aangehouden.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

THOLEN - De woningbrand die maandagavond woedde in Tholen is vermoedelijk ontstaan in de wietkwekerij die in het huis gevestigd bleek te zijn. Dat zegt de politie.

De brand werd rond 22.25 uur ontdekt en woedde in de Burgemeester van Vrijberghestraat. Toen de brandweerlieden even bezig waren met blussen ontdekten zij de kwekerij. Er raakte niemand gewond en rond 23.20 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

De bewoner van de woning waar de brand ontstond is aangehouden inzake de Opiumwet. Hij is overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda. Daar wordt de man vandaag gehoord over zijn betrokkenheid bij de zaak. Het is nog niet bekend uit hoeveel planten de kwekerij bestond.

Vandaag worden de restanten van de kwekerij geruimd en alle toebehoren vernietigd. De netwerkbeheerder heeft een onderzoek ingesteld en kwam tot de conclusie dat de stroom illegaal werd afgenomen. Enduris doet aangifte van diefstal van stroom.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap le Duc (4-4-2017 om 20:06)
Hoe flikken ze dat toch aan de lopende band om illegaal stroom af te tappen? En keer op keer loopt men tegen de lamp...
peter (4-4-2017 om 11:26)
Zo.... Die is zijn huurhuis kwijt !!