Ongeluk Zeelandbrug na onwelwording

Toegevoegd: 04-04-2017, 11.23 uur

De bestuurder van één van de auto's werd onwel.
De bestuurder van één van de auto's werd onwel.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Het ongeluk maandagavond op de Zeelandbrug bij Zierikzee gebeurde vermoedelijk doordat één van de betrokken automobilisten achter het stuur onwel werd. Dat concludeert de politie na onderzoek.

Bij het beweegbare deel van de brug kwamen rond 17.35 uur twee personenauto's met elkaar in botsing. De bestuurder van één van de auto's, een 50-jarige man uit Nieuwerkerk, reed vanuit Goes in de richting van Zierikzee. Hij verklaarde later onwel geworden te zijn.

Diverse getuigen vertelden aan de politie dat zij zagen dat de auto waarin de man reed plots uitweek naar links, daarna naar rechts en tegen de betonnen zijwand van de brug aankwam. Hierna sloeg de auto twee of drie maal over de kop en kwam tot stilstand tegen een tegenligger.

Omstanders hebben meteen na het ongeval de hulpdiensten ingeschakeld. Zij pasten zelf ook eerste hulp toe door de twee kinderen die achterin de auto zaten te bevrijden. Met een lifehammer sneden ze de gordels van de twee kinderen los waardoor zij veilig de auto konden verlaten.

Het kind van 3 liep geen verwondingen op, het kind van 6 raakte lichtgewond aan het hoofd. Hun moeder, een 31-jarige vrouw uit Zierikzee, raakte gewond aan haar rug. Zowel de vrouw als de man zijn door de brandweer uit de auto geknipt, omdat zij bekneld zaten in hun voertuig. Alle vier de inzittenden van de auto zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De auto is weggesleept door een takelbedrijf.

Ook de auto van de tegenligger, een 56-jarige man uit het Belgsiche Langdorp, is weggesleept. De bestuurder liep een breuk aan zijn hand op als gevolg van het ongeval. Ook hij is naar het ziekenhuis overgebracht.

Agenten die op de brug bezig waren met de afhandeling van het ongeval hebben alle voertuigen die op de Zeelandbrug stonden gecontroleerd laten omkeren, zodat de brug na ongeveer twee uur weer vrij was van verkeer. Medewerkers van het team Verkeersongevallen analyse deden onderzoek naar het ongeval.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (4-4-2017 om 22:27)
Gelukkig was er iemand in de vorige post die al direct aan de foto's zag dat het door roest kwam, en dus spontaan het voorwiel afbrak, handig zulke helderziende. maar je zat er toch naast. Houd je mond als je er niets van weet. De beste stuurlui staan aan wal.