Sirenepalen werkten goed tijdens brand Kapelle

Toegevoegd: 07-04-2017, 10.30 uur

Volgens de gemeente werkten de alarmpalen correct.
Volgens de gemeente werkten de alarmpalen correct.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Alle sirenepalen die tijdens de zeer grote brand in Kapelle werden ingezet functioneren goed. Dat schrijft de gemeente Kapelle in een bewonersbrief.

Volgens de gemeente zijn vanuit bewoners van de Cederlaan signalen gekomen dat zij de alarmsirene niet hebben gehoord. Volgens de gemeente kan dit komen doordat de mensen binnenshuis waren. “De basis sirenepalen zijn bedoeld voor mensen die buiten zijn. Zij moeten naar binnen als ze het alarm horen. Als u al binnen bent, en ramen en deuren gesloten heeft, hoort u het alarm niet of niet zo goed, maar dat is ook niet nodig”, zo schrijft de gemeente.

“Diverse mensen geven aan dat de palen wel zijn afgegaan”, zo zegt de gemeente. Voor de zekerheid zijn twee alarmpalen nog wel gecontroleerd maar deze bleken gewoon goed te functioneren. Bij de gemeente zijn ook klachten binnengekomen over het niet ontvangen van NL-Alerts die door de Veiligheidsregio Zeeland werden uitgestuurd naar mobiele telefoons in het gebied rondom de brand.

Dat mensen niet alle berichten hebben gehad kan volgens de gemeente bijvoorbeeld gelegen hebben aan het feit dat zij zich buiten de getrokken verspreidingscirkel rondom het incident hebben bevonden. Op sommige telefoons moeten NL-Alerts bovendien eerst worden ingeschakeld om de berichten te kunnen ontvangen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750