Weerbericht:
Af en toe regen, in het noordoosten vanochtend (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Afpakteam neemt dure auto's in beslag Walcheren

Toegevoegd: 07-04-2017, 12.08 uur
De politie heeft twee auto's in beslag genomen.
De politie heeft twee auto's in beslag genomen.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Deze week heeft het integrale afpakteam Zeeland-West Brabant op Walcheren twee auto’s van aanzienlijke waarde in beslag genomen.


Woensdag werd in de Nieuwe Vlissingseweg een Audi SQ5 afgepakt. Een dag later werd in de Johan Lesagestraat een Mercedes CLS 350 in beslag genomen. De eigenaren worden verdacht van witwassen, aangezien beide voertuigen een aanzienlijke waarde hebben en dit niet verenigbaar is met het inkomen van de eigenaren.

Het Integraal Afpakteam Zeeland-West Brabant is een team van medewerkers van de politie, Belastingdienst, gemeente en de FIOD (de opsporingsdienst van de Belastingdienst). In samenwerking en verbinding met elkaar pakken zij zoveel mogelijk geld en vermogen af van criminelen via een strafrechtelijke -, een fiscale - en een bestuurlijk weg.

Als er voor een strafrechtelijke weg wordt gekozen, moeten er voldoende feiten en omstandigheden zijn om tot een verdenking van het strafbare feit witwassen te komen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (8-4-2017 om 22:20)
Geweldig gedaan. Dit soort dieven van de maatschappij hard straffen en uitkeringen afpakken want die hebben ze blijkbaar niet nodig. Ik kan er nog wel een paar aanwijzen, ga maar eens kijken op de crossbaan in vlissingen.
Swimpy (8-4-2017 om 02:50)
En gaan ze de staat ook plukken .... met hun gedoog beleid van de coffeshops
Jeremy (7-4-2017 om 21:34)
Een goed begin, maar die twee is een druppel op die gloeiende plaat. er rijden zoveel van die maffiawagens, en nog veel duurder ook. waar kwam dat gewassen geld trouwens vandaan ? drugs ? plofkraken ? de taliban ? wie weet als de fiscus zelf eerst eens begint met iets selectiever omgaan met wie allemaal een bedrijfje mag starten ? en de gemeenten daar ook geen subsidie in blijven steken voor de gemeentelijke inkomsten via belasting ? dat is wat ze bedoelen met vermenging onder en bovenwereld, dat de bovenwereld achter de schermen er aan verdiend, door dat witwassen dus.
Arthur (7-4-2017 om 17:52)
Goede aanpak, van die lui die een bijstandsuitkering hebben en met een auto van meer dan 100.000 rond rijden.
AD. (7-4-2017 om 17:30)
Toch te gek voor woorden dat de justitie eerst bewijs moet hebben terwijl iedereen ziet dat dit niet kan maar het begint al met het feit dat ze met deze dure auto,s en hun petje achterstevoren om hun uitkering komen en niet hoeven te overleggen hoe ze hier aan komen en ook niet hoeven te solliciteren terwijl een NEDERLANDER word gekort op zijn uitkering als hij geen werk kan vinden ook al solliciteert hij wel. maar dit soort komt overal mee weg
peter de quaak (7-4-2017 om 14:40)
Auto`s die duurder zijn dan het huis waar die mensen wonen? Dat roept logische vragen op. Op zich best dat ze zo`n actie houden. Waar doen ze het van? ja dat is de vraag.
Cookie-instellingen beheren