Bekeuringen bij bromfietscontrole Middelburg

Toegevoegd: 07-04-2017, 14.09 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Donderdagmiddag is er op de Oude Vlissingseweg in Middelburg een bromfietscontrole gehouden. Daarbij zijn drie bekeuringen uitgedeeld.

De controle is een vervolg op klachten van weggebruikers over bromfietsers die vanaf de Schroeburg en de Oude Vlissingseweg met hoge snelheid richting Oost-Souburg rijden. Het snelheidsverschil tussen met name schakelbrommers en fietsers is dusdanig hoog dat dit regelmatig erg gevaarlijke situaties oplevert.

Drie bromfietsbestuurders hebben een bekeuring gekregen: één omdat er geen spiegels op het voertuig zaten en twee voor het opvoeren van hun bromfiets. Verder is er een schakelbrommer in beslag genomen nadat de bestuurder met een ‘noodgang’ de controleurs tegemoet kwam rijden. Deze moest flink afremmen voor het gegeven stopteken, waarna de motor afslaat.

De brommer is vervolgens niet meer ‘aan de praat’ te krijgen. Om die reden is deze meegenomen naar het bureau waar een verkeersongevallenanalist een onderzoek zal instellen naar de maximum constructiesnelheid en andere gebreken aan de schakelbrommer.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750