Middelburgse jongen (14) vast voor fietsenheling

Toegevoegd: 09-04-2017, 11.10 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zaterdagavond is op de Langevielebinnenbrug in zijn woonplaats een 14-jarige jongen uit Middelburg aangehouden op verdenking van fietsenheling.

Surveillerende agenten zagen rond 19.20 uur op de genoemde brug een viertal jongens tussen een aantal fietsen staan. Eén van de jongens sprak de agenten aan en vertelde dat hij zojuist zijn gestolen damesfiets tussen de geparkeerde fietsen had gevonden.

De man zou net op weg zijn geweest naar het politiebureau om aangifte te doen toen. “Hij liet de agenten weten zijn gevonden fiets graag te willen meenemen. De agenten gingen echter niet direct af of de woorden van de jongen en vroegen hem of hij kon aantonen dat hij daadwerkelijk de eigenaar was”, zo vertelt de politie.

De jongen kon geen bewijs leveren en daarom raadpleegden de agenten het politie-informatiesysteem. Hieruit bleek dat de betreffende fiets al in 2014 in Bergen op Zoom was gestolen. Vervolgens is de jongen als verdachte van heling aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.

De jongen zit nog vast. De fiets wordt teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750