Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 32 km

Herriemaker overhandigt politie M'burg granaat

Toegevoegd: 09-04-2017, 19.53 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een Middelburgse man heeft politieagenten vannacht in zijn woning in de Stromenwijk een handgranaat overhandigd na een melding van geluidsoverlast.


Volgens een politiewoordvoerder verkeerde de 34-jarige man onder invloed van alcohol en maakte hij zoveel lawaai dat de politie werd gebeld. De man liet de opgeroepen agenten binnen en éénmaal binnen zagen zij zogeheten transportboeien liggen. De man gaf de handboeien uit eigen beweging af.

Tijdens het gesprek dat volgde liet de man ook een handgranaat zien. Deze bleek onklaar te zijn gemaakt. De man had de granaat al jaren in zijn bezit maar heeft deze nu overgedragen aan de politie. Het bezit van een onklaar gemaakte variant is volgens de politie overigens niet verboden.

Voor zover bekend heeft de man het na zijn gesprek met de politie wat rustiger aan gedaan. Hij is in ieder geval niet aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (10-4-2017 om 10:41)
Nee Ton, dat hoeft niet ;) het is geen wapen meer, dus het kan geen schade doen. Dit is niet verboden. Kom maar eens bij mij thuis kijken ;)
ton (9-4-2017 om 21:19)
"Het bezit van een onklaar gemaakte variant is volgens de politie overigens niet verboden" Hier slaat de politie de spreekwoordelijke spijker finaal mis. Voor een lege ( onschadelijke) handgranaat is wel degelijk een ontheffing van de minister van Justitie nodig met een dekking van een munitieverlof. Sorry, maar het is niet anders.
Cookie-instellingen beheren