Pinpasdief gefilmd bij geldautomaat

Toegevoegd: 10-04-2017, 14.44 uur

De man bij de pinautomaat in Kamperland.
De man bij de pinautomaat in Kamperland.
1
© Foto: Politie
Door: Manfred Berrevoets

KAMPERLAND - De politie is op zoek naar een man die vanuit een woning in Kamperland een portemonnee en een fiets heeft gestolen. Van de dader zijn camerabeelden beschikbaar.

Op dinsdag 24 januari is tussen 23.00 en 23.30 uur een woning aan de Knotwilgendreef in Kamperland bezocht door een insluiper. Uit een handtas neemt de dader een portemonnee mee. In de portemonnee zit een pinpas. Met die pinpas wordt uren later, het is dan de ochtend van woensdag 25 januari, een pintransactie gedaan bij de geldautomaat aan de Ruiterplaatweg in het dorp. Ook wordt een fiets gestolen.

Omdat veel geldautomaten zijn voorzien van een camerasysteem dat vastlegt wie er pint, hoopt de politie dat er bruikbare camerabeelden zijn van de dader van de geldopname met de ontvreemde pas. De beelden blijken inderdaad gemaakt. Ook al doet de man die pint met de gestolen pas er alles aan om niet herkend te worden, in een onbewaakt ogenblik lukt hem dat toch niet meer zo goed.

Op de beelden is te zien dat de man aan komt op een fiets, die op de Knotwilgendreef is gestolen. Hij loopt naar de geldautomaat op groen-witte sportschoenen of sneakers met een witte zool. De man draagt een blauw-witte muts onder zijn capuchon, die hij over zijn gezicht heeft getrokken. Ook is te zien dat de man een grijze jas aanheeft met opvallend grote, ronde, zwarte knopen. De man zelf betreft een blanke of lichtgetinte man met een snor en een opvallend grote neus.

Overigens is de gestolen fiets op maandag 30 januari door de eigenaar bij de bushalte aan de Nieuweweg tussen Kamperland en Wissenkerke teruggevonden. De politie hoopt dat iemand de man herkend en contact opneemt via 0800-6070.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (11-4-2017 om 07:11)
Laten we hopen dat die dief gepakt kan worden onbegrijpelijk dat dit nog steeds mogelijk is om op die manier te kunnen pinnen want de kans is groot dat je gepakt word.
Frans Rietmeijer (10-4-2017 om 17:33)
Ik snap niet goed waarom dit feit pas maanden na het gebeuren publiek gemaakt wordt De pakkans is heel wat groter als dit dezelfde dag nog op de site staat.
Bianca de bruine (10-4-2017 om 16:20)
Jaren geleden is er bij mijn ouders aan de Veerweg op klaarlichte dag ook ingebroken ingeslopen foto toestel was weg en mijn moeder haar pinpas direct daarna heeft de dader proberen te pinnen want haar pas werd geblokkeerd , maar deze beelden mochten niet vrij gegeven worden ivm privacy van de dader nog steeds kan mijn moeder er moeilijk over praten en voelde ze zich niet veilig in haar huis en niet serieus genomen door de politie nu komen deze beelden op fb 3maanden na de inbraak hoop dat hij gepakt wordt
P (10-4-2017 om 14:54)
Fiets bij de bushalte teruggevonden? Een beetje agent of speurneus begrijpt dan toch dat deze meneer de bus heeft genomen, bekijk eens wat beelden terug, stations, bushaltes, goh he noem maar op oom agent.