Gewonde bij woningbrand door kaars

Toegevoegd: 17-04-2017, 11.44 uur

De brandweer heeft een deel van het dak gesloopt om te kunnen blussen.
De brandweer heeft een deel van het dak gesloopt om te kunnen blussen.
1
© Foto: Twitter / wa_Schouwen01
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Bij een woningbrand in Burgh-Haamstede is vannacht iemand gewond geraakt. Volgens de politie was de oorzaak van de brand vermoedelijk een kaars.

De brand woedde ana de Burghse Ring en werd rond 05.20 uur opgemerkt. Bij het inmelden kregen de brandweerlieden te horen dat er vlammen zichtbaar waren in de voorkamer maar dat er niemand meer in het pand was. Nadat de vlammen waren gedoofd is begonnen met nablussen.

Omdat de brand zich ook in het dakbeschot bevond werd ook een ladderwagen ingezet. De brandweer heeft het dak opengebroken om goed te kunnen blussen. Eén van de bewoners liep brandwonden op. Een ambulanceteam heeft de gewonde naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De andere bewoners zijn opgevangen door buren.

Salvage is ter plaatse gekomen voor de verdere afhandeling van het incident.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (17-4-2017 om 16:20)
Wie heeft er nu nog ouderwetse brandgevaarlijke kaarsen in huis? Dan ben je toch stom bezig. En als je dan veilig een kaarsje wil aansteken omdat je geen licht kan betalen neem dan drijfkaarsjes of zoiets. Die zijn veilig.