Tankstation vol rook door inbraakalarm

Toegevoegd: 18-04-2017, 12.00 uur

Door: Roland de Jong

RILLAND - De brandweer is vannacht uitgerukt nadat een inbraakalarm een tankstation in Rilland vol rook had gezet.

De brandmelding bij het Shell-station aan de Valckenisseweg kwam rond 02.10 uur binnen via het automatische brandmeldsysteem. Ter plaatse bleek het inbraakalarm afgegaan te zijn.

De brandweer heeft het pand geventileerd en is daarna teruggekeerd naar de kazerne.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (19-4-2017 om 19:37)
@Kees, Dat het inbraakalarm is afgegaan kan diverse oorzaken hebben, de oorzaken kunnen vrij divers zijn. - Een airco die te hard blaast waardoor er beweging ontstaat in het pand. - Een spin of een vliegje op een bewegingsmelder is al genoeg om het alarm af te laten gaan. - Bepaalde melders reageren zelfs op lichtinval. 9 van de 10 keer is het een onbekende oorzaak waarom het alarm is afgegaan, maar vaak zijn het 1 van de 3 redenen hierboven, vaak is het dan achteraf niet te beoordelen. Tip: Houd bewegingsmelders (PIR) schoon en de directe omgeving daar van ook, zet tevens airco's uit want die hebben na sluiting vaak ook geen meerwaarde. Ps. een "Smoke Bandit" (rookgordijn) is 1 van de beste preventieve inbraak systemen!
kees (18-4-2017 om 19:28)
En waarom is het inbraak alarm afgegaan? Is dat nog gecontroleerd?