Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Man vermoordde vrouw en pleegde zelfmoord

Toegevoegd: 18-04-2017, 17.15 uur - Update: 19-04-2017, 14.52 uur
Sporenonderzoek in de buurt van de vindplaats.
Sporenonderzoek in de buurt van de vindplaats.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - De man die donderdag dood werd gevonden bij Koudekerke heeft eerst zijn vrouw doodgeschoten en daarna zichzelf van het leven beroofd. Dat concludeert de politie na onderzoek.


Gisteren maakte de politie al bekend dat het slachtoffers inderdaad een 43-jarige Middelburger en zijn 39-jarige vrouw waren. Vermoedens daarover had de politie eerder al uitgesproken. Nadat donderdag uitgebreid sporenonderzoek was gedaan bij de plaats delict aan de Verlengde Dishoekseweg bij Dishoek, is ook de woning van de slachtoffers doorzocht. In het huis aan de Tamariskenlaan trof de politie toen de vijf kinderen van het stel aan. Voor hen is opvang geregeld.

Vuurwapen
Zaterdag is sectie gedaan op de aangetroffen lichamen. Volgens de politie is het onderzoek naar de toedracht van het voorval nu afgerond. "Politie en justitie hebben vastgesteld dat de man op de Verlengde Dishoekseweg eerst de vrouw met een pistool heeft doodgeschoten en daarna zichzelf met datzelfde vuurwapen van het leven heeft beroofd", zo laat een woordvoerder weten.

Afgerond
Volgens de politie is de afgelopen tijd een groot aantal getuigen gehoord. In combinatie met het sporenonderzoek en de feiten die naar voren kwamen uit de secties is de politie tot de conclusie gekomen dat er sprake was van "een levensdelict in de relationele sfeer". Politie en justitie hebben het onderzoek daarom vandaag gesloten.

Huiselijk geweld
Volgens de politie kende het gezin een historie van huiselijk geweld. Ook waren meldingen gedaan van overlast. "Het laatste jaar heeft de vrouw meerdere meldingen gedaan van huiselijk geweld door haar man. Diverse hulpverleningsinstanties waren bij het gezin betrokken om hulp te bieden. Lastig hierbij was dat uiteindelijk door het echtpaar voor de aangeboden hulp andere keuzes werden gemaakt en dat het echtpaar steeds besloot samen verder te gaan", aldus de politie.

De man kreeg in 2016 na huiselijk geweld een huisverbod opgelegd maar na een periode van tien dagen werd besloten dit verbod niet te verlengen, omdat het echtpaar weer samen verder wilde. "Volgens de vrouw ging het allemaal weer goed. Er werden afspraken gemaakt over hulpverlening. Eind 2016 deed de vrouw opnieuw aangifte van mishandeling. De man werd aangehouden en hij kreeg voor de tweede keer een huisverbod opgelegd. Hij bleef tot half februari in hechtenis."

Locatieverbod
Begin april werd de man door de rechter veroordeeld voor dat laatste incident van huiselijk geweld. "Als bijkomende voorwaarden werd hij onder toezicht van de Reclassering gesteld en werd wederom een locatieverbod uitgesproken. In het vonnis van de rechter werd de man ook verplicht om mee te werken aan forensische zorg", zo liet de politie eerder weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (19-4-2017 om 08:08)
A. U heb volkomen gelijk. Wat u zegt ,daar ben ik volkomen mee eens. Justitie.O.M,Hulpverleners,Wijsneuzen enz. moeten eens goed gaan nadenken waarom de hulp voor die gezin geheel mis is gelopen. Maarja,deze instanties voelen zich ver boven het volk verheven en denken echt dat ze door papieren kennis alles juist doen.Niet dus.
EM (19-4-2017 om 01:13)
Triest en de kinderen zijn de pineut hoop dat ze zeer goed worden opgevangen worden door hulpverleners sterke kinderen en nabestaanden .
vlissingse (19-4-2017 om 00:25)
Dat is al wat ik gelijk zei dat hij het had gedaan, in hun cultuur is het een schande dat een vrouw een scheiding aanvraagd, dus enige wat hij dan kan doen is vermoorden, jammer genoeg was hij zo laf om ook zijn eigen leven te beroven anders had hij echt wel een hel gehad, wat hij verdiende. Vrouwen of mannen hoor je gewoon niet te mishandelen, klaar!!!!!
June (18-4-2017 om 20:19)
Had ik van het begin al gedacht. iemand die zich al schuldig maakt aan mishandeling; een straatverbod krijgt... Hij weer de vrouw weer in te palmen.. Zodra zo'n vrouw voor zichzelf probeert op te komen pikken dit soort mannen het niet en is dit haast onvermijdelijk. Dit soort mannen bestaat, helaas...
Meelevende (18-4-2017 om 18:56)
Zodra het nieuws naar buiten werd gebracht kwam de gedachte " crime passionnel " ( misdaad uit hartstocht ) op. Gezien de voorgeschiedenis mensen die niet met maar ook niet zonder elkaar konden wat leidde tot de tragische afloop .Kinderen en verdere nabestaanden sterkte gewenst.
A (18-4-2017 om 18:50)
@AD. Ik denk ook dat jij de spijker op zijn kop slaat. In de media staat dat het " haar eigen keus" was bij hem te blijven, ondanks alle aangeboden hulp, maar ik denk niet dat zij een keus had. Ze had alleen angst.
Cookie-instellingen beheren