Man vermoordde vrouw en pleegde zelfmoord

Toegevoegd: 18-04-2017, 17.15 uur - Update: 19-04-2017, 14.52 uur

Sporenonderzoek in de buurt van de vindplaats.
Sporenonderzoek in de buurt van de vindplaats.
1
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - De man die donderdag dood werd gevonden bij Koudekerke heeft eerst zijn vrouw doodgeschoten en daarna zichzelf van het leven beroofd. Dat concludeert de politie na onderzoek.

Gisteren maakte de politie al bekend dat het slachtoffers inderdaad een 43-jarige Middelburger en zijn 39-jarige vrouw waren. Vermoedens daarover had de politie eerder al uitgesproken. Nadat donderdag uitgebreid sporenonderzoek was gedaan bij de plaats delict aan de Verlengde Dishoekseweg bij Dishoek, is ook de woning van de slachtoffers doorzocht. In het huis aan de Tamariskenlaan trof de politie toen de vijf kinderen van het stel aan. Voor hen is opvang geregeld.

Vuurwapen
Zaterdag is sectie gedaan op de aangetroffen lichamen. Volgens de politie is het onderzoek naar de toedracht van het voorval nu afgerond. "Politie en justitie hebben vastgesteld dat de man op de Verlengde Dishoekseweg eerst de vrouw met een pistool heeft doodgeschoten en daarna zichzelf met datzelfde vuurwapen van het leven heeft beroofd", zo laat een woordvoerder weten.

Afgerond
Volgens de politie is de afgelopen tijd een groot aantal getuigen gehoord. In combinatie met het sporenonderzoek en de feiten die naar voren kwamen uit de secties is de politie tot de conclusie gekomen dat er sprake was van "een levensdelict in de relationele sfeer". Politie en justitie hebben het onderzoek daarom vandaag gesloten.

Huiselijk geweld
Volgens de politie kende het gezin een historie van huiselijk geweld. Ook waren meldingen gedaan van overlast. "Het laatste jaar heeft de vrouw meerdere meldingen gedaan van huiselijk geweld door haar man. Diverse hulpverleningsinstanties waren bij het gezin betrokken om hulp te bieden. Lastig hierbij was dat uiteindelijk door het echtpaar voor de aangeboden hulp andere keuzes werden gemaakt en dat het echtpaar steeds besloot samen verder te gaan", aldus de politie.

De man kreeg in 2016 na huiselijk geweld een huisverbod opgelegd maar na een periode van tien dagen werd besloten dit verbod niet te verlengen, omdat het echtpaar weer samen verder wilde. "Volgens de vrouw ging het allemaal weer goed. Er werden afspraken gemaakt over hulpverlening. Eind 2016 deed de vrouw opnieuw aangifte van mishandeling. De man werd aangehouden en hij kreeg voor de tweede keer een huisverbod opgelegd. Hij bleef tot half februari in hechtenis."

Locatieverbod
Begin april werd de man door de rechter veroordeeld voor dat laatste incident van huiselijk geweld. "Als bijkomende voorwaarden werd hij onder toezicht van de Reclassering gesteld en werd wederom een locatieverbod uitgesproken. In het vonnis van de rechter werd de man ook verplicht om mee te werken aan forensische zorg", zo liet de politie eerder weten.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (20-4-2017 om 08:37)
Aan Moeder. Bij blijf van mijn lijf huis is ze al geweest. Er word ook gezegd dat ze haar kind moet afstaan en verhuizen. Daar is ze ook heel angstig over en ik zie dat ze heel goed met haar kindje omgaat. Vader is bekende van politie omdat hij alles doet wat"god"?verboden heeft. Maar volgens de 'Rechter"??moet ze ook het kindje één dag per maand afstaan voor bezoek aan hem. Het wetboek zou eens veranderd moeten worden met mensen als "Rechters"en geen regel lezers .Maar O.M en rechtelijkemacht ,hulpverleners leren schijnbaar niets van wat er de laatste tijd gebeurt in de maatschappij. Moeder,U snapt me wel.
@ Antoinette (20-4-2017 om 06:18)
Doe eerst eens onderzoek voor je zomaar lukraak dingen roept. Dan zul je zien dat het Nederlandse rechtssyteem tot de minst milde behoort van Europa. Het is geen Amerika, dat is waar. Maar of dat nou een land is waar je het rechtssysteem van wil afkijken?
Moeder (19-4-2017 om 16:46)
JaJa, uw buurvrouw kan naar een blijf van mijn lijfhuis gaan. Dat zou ik erg aanraden, want dit vreet aan haar, dat snap ik heel goed!
Ja-Ja (19-4-2017 om 12:30)
@ Weet u wat u zegt. Ik heb een buurvrouw die als de dood voor haar ex vriend is omdat die haar lastig valt. Hij wil niet dat ze met een andere verder wil gaan. En ze krijgt geen echte hulp van hulpverleners , ze weet niet meer wat ze moet doen. Ze is heel angstig ,zeker na gisteravond toen hij weer met geweld binnen wilde komen. Deur stuk.Bonken op deur/ramen. Politie kwam maar persoon was weg en na dat politie weg was kwam hij weer terug. Ze is echt ter einde raad. @ zeg maar wat ze moet doen.
@Ja Ja (19-4-2017 om 11:51)
Genoeg hulpverleners die zich echt wel 100% inzetten voor een client. Ben geen fan van de politie maar hun kunnen maar beperkte middelen inzetten. Dit is voor iedere betrokke een hele moeilijke zaak.
Antoinette (19-4-2017 om 10:10)
Helaas is onze maatschappij niet berekent op dit soort misdrijven. Zolang het beleid in Nederland zo slap is, zullen er altijd familiedrama's blijven. En achteraf gaan we dan zoeken wie de schuld krijgt enzv, terwijl het gewoon heel simpel is: het beleid klopt niet! Onze straffen en regels zijn opgesteld voor en door nette mensen en we gaan het steeds meer merken in ons land dat er hele groepen mensen zijn die zich niks van de regels aantrekken.