Broers veroordeeld voor steekpartij

Toegevoegd: 20-04-2017, 18.47 uur

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse broers S. ( 23 en 25 jaar oud) zijn donderdag in Middelburg elk veroordeeld tot acht maanden cel vanwege een steekpartij. Een derde verdachte werd vrijgesproken.

In de nacht van 21 augustus 2016 begonnen de mannen op een feestje van de huisgenoot van het slachtoffer ruzie te zoeken. Het slachtoffer, een Vlissingse kickbokser, werd daarbij gestoken. In het ziekenhuis constateerden de artsen dat de darmen van het slachtoffer waren geperforeerd en dat hij inwendige bloedingen had opgelopen.

De drie ontkennen gestoken te hebben. Het OM had voor poging doodslag tegen de 23-jarige man 20 maanden cel en tegen diens oudere broer 18 maanden waarvan een derde voorwaardelijk gevorderd. Tegen de derde verdachte, de 21-jarige S. R. was een straf van 18 maanden waarvan 6 voorwaardelijk geëist.

De rechtbank oordeelde dat de verdachten zich niet schuldig hadden gemaakt aan poging tot doodslag, waarop de officier van justitie zijn eisen had gebaseerd, maar aan openlijke geweldpleging.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
harry (21-4-2017 om 12:01)
@jopie. nee dat is niet het geval,. wanneer je een inbreker neer zou steken zou je wel schuldig bevonden worden aan pogining tot doodslag. al meerdere malen het geval geweest. helaas. ons rechtssysteem faalt keer op keer!
ger (21-4-2017 om 06:28)
Yep het recht heeft zegengevierd zullen we dan maar denken. Helaas is het rechtssysteem in de NL gebaseerd op de mentaliteit van de jaren 50 toen er nog fatsoen was. Nu met alle culturen in de NL is het fatsoen verdwenen en zou het rechtssysteem eens geüpdatet moeten worden naar de slechte mentaliteit die er nu heerst in de NL
Jopie (20-4-2017 om 19:18)
Toch lachen in Nederland word je bijna dood gestoken met een moordwapen ( mes ) wat ze bewust hebben meegenomen noemd een rechter het openlijke geweldpleging Dus iedereen kan iemand neersteken dan is de uitspraak openlijke geweld pleging Ik noem het een moordaanslag Hier in Nederland zijn er alleen pussy rechters misselijk gewoon