www.hvzeeland.nl

Broers veroordeeld voor steekpartij

Toegevoegd: 20-04-2017, 18.47 uur

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse broers S. ( 23 en 25 jaar oud) zijn donderdag in Middelburg elk veroordeeld tot acht maanden cel vanwege een steekpartij. Een derde verdachte werd vrijgesproken.

In de nacht van 21 augustus 2016 begonnen de mannen op een feestje van de huisgenoot van het slachtoffer ruzie te zoeken. Het slachtoffer, een Vlissingse kickbokser, werd daarbij gestoken. In het ziekenhuis constateerden de artsen dat de darmen van het slachtoffer waren geperforeerd en dat hij inwendige bloedingen had opgelopen.

De drie ontkennen gestoken te hebben. Het OM had voor poging doodslag tegen de 23-jarige man 20 maanden cel en tegen diens oudere broer 18 maanden waarvan een derde voorwaardelijk gevorderd. Tegen de derde verdachte, de 21-jarige S. R. was een straf van 18 maanden waarvan 6 voorwaardelijk geëist.

De rechtbank oordeelde dat de verdachten zich niet schuldig hadden gemaakt aan poging tot doodslag, waarop de officier van justitie zijn eisen had gebaseerd, maar aan openlijke geweldpleging.