A58 dicht na kettingbotsing bij Arnemuiden

Toegevoegd: 21-04-2017, 01.10 uur - Update: 21-04-2017, 02.08 uur

Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Bij een kettingbotsing op de A58 bij Arnemuiden zijn donderdagavond laat verschillende voertuigen beschadigd geraakt. Wonder boven wonder liep er niemand ernstige verwondingen op. Door de ravage ontstond er wel een flinke file.

De aanrijding vond rond 22.45 uur plaats ter hoogte van het viaduct (N665) bij het Shell-tankstation. Zeker vijf personenauto's en een motor raakten beschadigd. Zij kwamen tot stilstand verspreid over twee locaties. Er kwamen twee brandweerwagens en meerdere ambulances ter plekke maar van de vermeende beknelling bleek geen sprake te zijn.

Er werd een traumahelikopter opgeroepen maar die is niet meer ingezet. De motorrijder raakte gewond maar kon ter plekke worden behandeld. Ook twee andere personen konden ter plaatse worden geholpen. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Door de ontstane ravage lag het wegdek bezaaid met brokstukken en glas. Diverse voertuigen waren kriskras tot stilstand gekomen om zo verdere aanrijdingen te voorkomen. Vanwege de hulpverlening, het vastleggen van de situatie en de rommel op het wegdek moest het verkeer volledig worden stilgelegd.

Vanaf het knooppunt Stelleplas bij Heinkenszand werd een omleidingsroute ingesteld via de N62 en de N662. Nadat het meeste glas door de brandweer was weggeveegd konden de wachtende mensen verder rijden. Zij werden vanaf middernacht via de uitvoegstrook en de rotonde bij Arnemuiden weer terug de snelweg opgeleid.

Het nam geruime tijd in beslag om de hele snelweg leeg te rijden. Rond 00.20 uur was de file opgelost. In de tussentijd kon al wel gestart worden met de bergingswerkzaamheden. Rijkswaterstaat liet rond middernacht weten dat de wegafsluiting vermoedelijk nog tot 02.45 uur zou gaan duren. Het opruimen verliep echter voorspoedig en rond 02.00 uur kon de weg al worden vrijgegeven.

Zie ook:

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Miranda (21-4-2017 om 09:10)
Situatie deed erg denken aan mistongeluk. Nu was het gelukkig helder weer, anders waren de gevolgen weer niet te overzien geweest.
peter de quaak (21-4-2017 om 08:51)
Niet de eerste keer daar. Ik heb gemerkt dat sommige mensen mede door de vele controles langzaam zijn gaan rijden. Is namelijk bekende flits locatie. (ik zelf ook want die boete wil je niet hebben) Maar omdat je dan eigenlijk het verkeer in gevaar brengt doordat je 120 mag en je dan zelf 110 rijdt is het al snel prijs. Ik rij dan nog 110 maar er zijn mensen die er slechts 80 of 90km/h rijden. Dan is het daar vaak nog druk waardoor linker en rechterbaan volledig bezet zijn en er hoeft er maar 1 te zijn die even op de rem gaat en de boel knalt op elkaar. Mensen rijden door controles niet meer zo zelfverzekerd als vroeger en ik betrap mezelf daar ook regelmatig op. Keerzijde van het politiebeleid zeggen we maar.
Frank (21-4-2017 om 08:05)
Wij kwamen daar net na het eerste ongeval aan. Politie stond uitermate dom opgesteld met zwaailichten dat je naar het onverlichte wrak op de linker weghelft werd gestuurd. Ik kon deze nog net ontwijken maar duidelijk een hele boel mensen die na ons kwamen dus niet. Een goede evaluatie van de hulp lijkt mij op zijn plaats. Ik heb er in ieder geval slecht van geslapen.