Weerbericht:
Zomers warm. Vandaag op de meeste plaatsen droog, morgen (onweers-)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

A58 dicht na kettingbotsing bij Arnemuiden

Toegevoegd: 21-04-2017, 01.10 uur - Update: 21-04-2017, 02.08 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Bij een kettingbotsing op de A58 bij Arnemuiden zijn donderdagavond laat verschillende voertuigen beschadigd geraakt. Wonder boven wonder liep er niemand ernstige verwondingen op. Door de ravage ontstond er wel een flinke file.


De aanrijding vond rond 22.45 uur plaats ter hoogte van het viaduct (N665) bij het Shell-tankstation. Zeker vijf personenauto's en een motor raakten beschadigd. Zij kwamen tot stilstand verspreid over twee locaties. Er kwamen twee brandweerwagens en meerdere ambulances ter plekke maar van de vermeende beknelling bleek geen sprake te zijn.

Er werd een traumahelikopter opgeroepen maar die is niet meer ingezet. De motorrijder raakte gewond maar kon ter plekke worden behandeld. Ook twee andere personen konden ter plaatse worden geholpen. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Door de ontstane ravage lag het wegdek bezaaid met brokstukken en glas. Diverse voertuigen waren kriskras tot stilstand gekomen om zo verdere aanrijdingen te voorkomen. Vanwege de hulpverlening, het vastleggen van de situatie en de rommel op het wegdek moest het verkeer volledig worden stilgelegd.

Vanaf het knooppunt Stelleplas bij Heinkenszand werd een omleidingsroute ingesteld via de N62 en de N662. Nadat het meeste glas door de brandweer was weggeveegd konden de wachtende mensen verder rijden. Zij werden vanaf middernacht via de uitvoegstrook en de rotonde bij Arnemuiden weer terug de snelweg opgeleid.

Het nam geruime tijd in beslag om de hele snelweg leeg te rijden. Rond 00.20 uur was de file opgelost. In de tussentijd kon al wel gestart worden met de bergingswerkzaamheden. Rijkswaterstaat liet rond middernacht weten dat de wegafsluiting vermoedelijk nog tot 02.45 uur zou gaan duren. Het opruimen verliep echter voorspoedig en rond 02.00 uur kon de weg al worden vrijgegeven.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (21-4-2017 om 18:30)
Ik kwam er voorbij net nadat het ongeluk gebeurd was. Flink geschrokken en veel geluk gehad voor mij en de bestuurder van de gecrashte auto. Ik zag in een flits de auto op de linker rijbaan staan zonder licht en reed zelf gelukkig rechts op de rijbaan. Het was niet te vermeiden dat er iemand op zou klappen op de linker baan.
Frank (21-4-2017 om 16:36)
Ik heb na het lezen van jullie berichten nogmaals de beelden van mijn dasboardcam bekeken en het was inderdaad geen politie maar geel dus waarschijnlijk ambulance auto. Hun zwaailichten trekken je ogen en aandacht en daar verwacht je dan de actie. We waren gelukkig al flink afgeremd maar het wrak stond enkele honderden meters voor de zwaailichten op de linker baan. Dit was de auto van het eerste ongeval! Wij hebben een engeltje op onze schouder gehad (en ik heb duidelijk een voldoende snel reactie vermogen). Degene die scheef achter mij reed, heeft denk ik niet eens gezien dat er een wrak lag (auto donker van kleur en geen verlichting) en heeft zich aan mijn stuurcorrectie geërgerd. Hij kwam mij en de zwaailichten gasgevend voorbij.
Lezer (21-4-2017 om 14:04)
@Frank Ik was vlak na het ongeluk ter plaatse, toen was er nog geen politie. Op het moment dat de eerste hulpdiensten (politie) kwamen, zijn er verder geen ongelukken meer gebeurd dus dat is echt onzin. Verder complimenten aan de hulpverleners voor hun snelle hulp!! Je ziet hier weer het belang van matrixborden.
Zeeuwse showride (21-4-2017 om 11:28)
@Peter de Quaak, zo vaak staan ze daar toch niet te flitsen? Nog nooit wat gehad en ik rij daar gewoon 125km/u. Daar vaak druk? Kom op we wonen in Zeeland.... het is hier nooit druk. Daarbij waarom 110km/u op je teller rijden? Meeste auto's wijken af dus rij je in het echt langzamer als je gewoon Vmax op de teller rijdt is er niks aan de hand
Kees (21-4-2017 om 10:48)
@Frank: de politie denkt eerst aan haar eigen veiligheid. Met één auto kun je geen hele weg afsluiten. Het zegt vooral iets over die automobilisten die onaangepaste snelheid door blijven rijden, op het moment dat ze blauwe zwaailichten zien. Dan weet je dat er wat aan de hand is, en dan weet je dat er wat op de weg kan liggen. Van glas tot complete auto's of gewonde mensen.
Rufus (21-4-2017 om 09:31)
Ik kwam wat later aanrijden vanuit Roosendaal en kon gelukkig wel via de omleidingsroute richting Vlissingen. Ook de omleidingsroute was erg slecht aangegeven. Ik kon de politie (denk ik) nog maar net ontwijken en moest hard in de remmen om niet op mijn voorganger op de afslag in te rijden.
Cookie-instellingen beheren