www.hvzeeland.nl

A58 dicht na kettingbotsing bij Arnemuiden

Toegevoegd: 21-04-2017, 01.10 uur - Update: 21-04-2017, 02.08 uur

A58 dicht na kettingbotsing bij Arnemuiden
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Bij een kettingbotsing op de A58 bij Arnemuiden zijn donderdagavond laat verschillende voertuigen beschadigd geraakt. Wonder boven wonder liep er niemand ernstige verwondingen op. Door de ravage ontstond er wel een flinke file.

De aanrijding vond rond 22.45 uur plaats ter hoogte van het viaduct (N665) bij het Shell-tankstation. Zeker vijf personenauto's en een motor raakten beschadigd. Zij kwamen tot stilstand verspreid over twee locaties. Er kwamen twee brandweerwagens en meerdere ambulances ter plekke maar van de vermeende beknelling bleek geen sprake te zijn.

Er werd een traumahelikopter opgeroepen maar die is niet meer ingezet. De motorrijder raakte gewond maar kon ter plekke worden behandeld. Ook twee andere personen konden ter plaatse worden geholpen. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Door de ontstane ravage lag het wegdek bezaaid met brokstukken en glas. Diverse voertuigen waren kriskras tot stilstand gekomen om zo verdere aanrijdingen te voorkomen. Vanwege de hulpverlening, het vastleggen van de situatie en de rommel op het wegdek moest het verkeer volledig worden stilgelegd.

Vanaf het knooppunt Stelleplas bij Heinkenszand werd een omleidingsroute ingesteld via de N62 en de N662. Nadat het meeste glas door de brandweer was weggeveegd konden de wachtende mensen verder rijden. Zij werden vanaf middernacht via de uitvoegstrook en de rotonde bij Arnemuiden weer terug de snelweg opgeleid.

Het nam geruime tijd in beslag om de hele snelweg leeg te rijden. Rond 00.20 uur was de file opgelost. In de tussentijd kon al wel gestart worden met de bergingswerkzaamheden. Rijkswaterstaat liet rond middernacht weten dat de wegafsluiting vermoedelijk nog tot 02.45 uur zou gaan duren. Het opruimen verliep echter voorspoedig en rond 02.00 uur kon de weg al worden vrijgegeven.