Kettingbotsing A58 door overstekend dier

Toegevoegd: 21-04-2017, 09.27 uur

Op de snelweg ontstond een flinke ravage.
Op de snelweg ontstond een flinke ravage.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De kettingbotsing donderdagavond op de A58 bij Arnemuiden ontstond nadat een dier de weg overstak. Dat zegt de politie.

Vlakbij het viaduct over de snelweg probeerde een vrouw rond 22.40 uur een overstekend dier te ontwijken. Hierdoor botste ze met haar auto tegen de vangrail in de middenberm. Twee andere personenauto's en een motorrijder botsten vervolgens op elkaar. Twee andere personenauto's liepen schade op door brokstukken van de aanrijding.

Er werden verschillende betrokkenen door de ambulancedienst onderzocht en behandeld maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Wel ontstond er een flinke ravage. Mensen die achter het ongeluk reden belandden in een file. Rond middernacht konden de eerste wachtenden verder rijden en pas rond 02.00 uur kon de weg weer helemaal worden vrijgegeven.

Volgens de politie had geen van de betrokken weggebruikers te veel alcohol gedronken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (22-4-2017 om 14:19)
D: dat is een automatische schrikreactie. Nooit gehad zeker? Je verwacht dat niet op de snelweg! Wim: Mark en Frans zullen niet zomaar de snelweg oversteken, als ze wijs zijn. . Anti-gsm: dit is een aanname. Deze bestuurders reden denkelijk gewoon oplettend.. de weg is daar niet verlicht, herten (denk dat het n hert was, maar is natuurlijk ook n aanname, honden lopen ook vaak los... ) zijn snel en komen dus "vanuit het niets" aanrennen. Doodeng. Misschien toch snelwegen overal verlichten? Ook om dieren af te schrikken...
Baas (21-4-2017 om 22:39)
Ik heb al een keer de politie gebeld omdat er op exact die locatie herten of reetjes liepen. Ik ben toen zo geschrokken en was al bang dat dit een keer zou gebeuren. Sterkte voor alle betrokkenen!
Moeder (21-4-2017 om 22:17)
Ik sprak toevallig, wachtend op de trein, de vrouw van 1 van de betrokkenen. De man van die vrouw reed tegen 1 van de twee auto's aan die er al stonden. De politie was er al bij, maar DIE HAD GEEN ALARMLICHTEN OF IETS DERGELIJKS aangezet! Het is daar niet verlicht, dus kon nog meer ravage niet uitblijven. Het had allemaal erger kunnen aflopen! Beterschap voor de motorrijder en hopelijk houdt niemand hier een trauma aan over, want je schrikt je natuurlijk naar!
AntiGSM (21-4-2017 om 16:10)
@Marco; dat is een goeie opmerking van je! Ik weet dat ze in Engeland de telefoons controleren in zulke gevallen en als ze het niet vertrouwen dan gaan ze ook bij de provider de boel even controleren. Ik hoop dat ze dat hier ook eens gaan doen en dat er zodoende een boel van die "smokkies" (smartphone tokkies) eens goed gepakt worden. Laatst las ik wel een artikel dat als de verzekering erachter komt dat je de boel flest dat je dan alsnog voor de schade opdraait, een boete krijgt en dat je bijna nergens meer terecht kunt voor een autoverzekering, zo hoort het! Het zijn gewoon moordenaars op de weg alleen hebben ze dat niet in de gaten, alleen Whatsapp en Facebook zijn belangrijk!
wim (21-4-2017 om 14:22)
mark en Frans als jullie oversteken ook maar gewoon doorrijden he ik hoop voor jullie dat jullie geen dieren hebben arme dieren
D (21-4-2017 om 14:08)
Was zeker een kortharige samsung, of een Applelaar. Alleen een dwaas remt op de snelweg voor een konijn of haas. Bij een hert is het wat anders.....