Weerbericht:
Wisselend bewolkt, in de middag enkele onweersbuien. Vrijdag opnieuw buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes voor mobiele telefoon achter het stuur

Toegevoegd: 21-04-2017, 12.17 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft donderdag bijna dertig bestuurders een bekeuring gegeven tijden een verkeerscontrole.


In de morgen controleerden diverse agenten op Walcheren via zogenaamde dynamische controles of bestuurders hun mobiele telefoon toch vasthielden. 's Middags volgde een verkeerscontrole aan de Veerhavenweg in Vlissingen.

In totaal kregen vijftien bestuurders een bekeuring omdat ze in het verkeer door hun mobiele telefoon werden afgeleid. Verder werden veertien bestuurders bekeurd voor andere zaken zoals het niet dragen van de autogordel, het keren waar dit niet is toegestaan, het negeren van een rood overweglicht, het niet dragen van een helm op een bromfiets en het rijden in een onverzekerde auto.

De agenten controleerden omdat ongevallen vaak ontstaan omdat automobilisten zich laten afleiden terwijl ze met iets bezig zijn waar ze écht wel hun aandacht bij nodig hebben; namelijk autorijden. De kans op een ongeluk door afleiding is vele malen groter dan normaal.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
taxi (21-4-2017 om 20:14)
nou ik zag rond 11:00 zelfs een appende motorrijder terwijl hij door rood licht reed op de nieuwe vlissingse weg kruising paul krugerstraaat. nadat hij achter me had voorgesorteerd voor over de brug te gaan toch maar rechtdoor gaan en dus vol door rood te rijden ging echt soepel hoor koppelen met een iphone in je hand ik heb samen met mijn klant in verbazing zitten kijken hoe lomp hij bezig was. heel jammer dat er op dat moment geen politie in de buurt was
Mariette (21-4-2017 om 15:31)
Een HEEL GOEDE ACTIE GA ZO DOOR EN DE BOETES ZO HOOG MOGELIJK . Het is gewoon erg hoeveel mensen met de mobiel in de hand bellen en dan 80 km rijden op een weg waar 130 km mag, geen richting aan geven en ook nog slingeren daarbij, vergeet ook de vrachtwagen chaufeurs ook niet. Gisteren het hele land door gekrost, en waarvan er aan het bellen waren had ik een hele dikke bak van een auto kunnen kopen. GA ZO DOOR
AntiGSM (21-4-2017 om 15:03)
Het heeft vreselijk lang geduurd maar eindelijk begint het door te dringen dat dit achterlijke smartphonegebruik achter het stuur wel 1 van de hoofdoorzaken is van de vele, vele ongelukken die er de laatste tijd gebeuren. Dus: doorgaan met dit soort acties, alleen nu nog rijbewijzen afpakken (wetgeving aanpassen) en dan wordt het weer een boel veiliger!
ria (21-4-2017 om 14:25)
Keurig . Ga zo door.
Tonnie (21-4-2017 om 13:56)
Uitstekend. Wat moet je in de auto bellen, je brengt ook anderen in gevaar en dat is belangrijker dan dat telefoontje van je. En niet stoppen voor een rood licht voor een overweg, dat is helemaal achterlijk.
Middelburgse (21-4-2017 om 13:18)
Kan niet anders zeggen dan HEEL GOED!!! Ik erger mij kapot aan dat asociale gedrag van weggebruikers. Van mij mogen ze dit veel vaker doen!! Als ik alle boetes op 1 dag zou mogen innen vanwege smartphone gebruik dan zou ik een hele leuke vakantie kunnen hebben met mijn kinderen, zo veel zie ik weggebruikers met een telefoon in hun handen of bepaald rijgedrag dat ik zeer het vermoeden heb dat zij niet op de weg letten maar hoogstwaarschijnlijk hun mobiel.