200 Auto's gecontroleerd bij milieustraat

Toegevoegd: 22-04-2017, 16.33 uur

In totaal werden 200 voertuigen gecontroleerd.
In totaal werden 200 voertuigen gecontroleerd.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Bij de milieustraat in Zierikzee zijn zaterdag in totaal 200 voertuigen onderworpen aan een controle. Dit leverde verschillende bekeuringen op.

Bij het inzamelpunt aan de Deltastraat controleerde de politie de rijbewijzen van de bestuurders van in totaal 150 particuliere auto's met aanhangwagen en 50 bedrijfsauto's. Ook werden de aanhangwagens gecontroleerd.

Buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente letten onder meer op het bedrijfsmatig aanbieden van afval, het aanbieden van asbest en het aanbieden door particulieren van buiten de provincie Zeeland. Eén persoon kreeg een proces-verbaal voor het foutief aanbieden van bedrijfsafval. De opsporingsambtenaren van de gemeente doen nog onderzoek naar tien andere gevallen waarbij de herkomst van (bedrijfs)afval niet duidelijk was.

Zes personen bleken met een aanhanger te rijden terwijl zij niet in het bezit waren van het hiervoor benodigde E-rijbewijs. Vier keer werd proces-verbaal opgemaakt voor het overbeladen van de maximummassa van een aanhangwagen en één bestuurder kreeg een bekeuring voor het onjuist bevestigen van de hulpkoppeling.

Verder werden drie bekeuringen uitgeschreven voor defecte verlichting. De verlichting van één van de aanhangwagens bleek bovendien in het geheel niet verbonden te zijn met de auto. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal voor uitstekende scherpe lading. Tot slot werd een bekeuring uitgedeeld aan een bestuurder omdat de geldigheid van zijn rijbewijs was verlopen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
abko paauwe (23-4-2017 om 22:02)
50 bedrijfsvoertuigen en waar was de belastingsdienst voor het prive gebruik vast te stellen.
AntiGSM (23-4-2017 om 09:24)
Goeie actie dit, je zal maar achter zo'n malloot rijden met een zwaar overbeladen karretje dat loskomt o.i.d. Of van die leuke met allemaal planken waar je de spijkers uit ziet vallen op de weg, kun je om nieuwe banden door zulke leukerds! En op verlichtingsgebied zie je ook van alles, zelfs linker en rechter richtingaanwijzers verwisseld t.o.v de auto!
Tom Helgers (22-4-2017 om 22:15)
Prima actie van de politie en gemeente. Je ziet de gekste dingen op de weg met aanhangers. Afvallende lading en onbekwaam rijgedrag. Blijkbaar rijden er dus ook.nog erg veel mensen met een zware aanhanger terwijl zij daar nooit een rijbewijs voor gehaald hebben. Al met al een goede actie. Vreemd dat de ene keer mensen zeggen dat de politie meer moet optreden en niet zichtbaar is. Nu treden zij op en is het weer niet goed. Wat ze ook doen, het is nooit goed...
Wim (22-4-2017 om 21:36)
Sinds wanneer zijn de BOA's bevoegd procesverbaal uit te schrijven wat betreft de rijbevoegdheid met een aanhangwagen, of het verkeerd beladen hiervan? Wat betreft het foutief aanbieden van afvalstoffen kan zijn, heeft te maken met gemeentelijke zaken.
Simon (22-4-2017 om 21:29)
Goed werk van politie. Regels moeten nageleefd en gecontroleerd worden. Moeten ze regelmatig doen bij alle milieustraten in Zeeland. Ik zie geregeld bedrijven afval aanbieden daar, terwijl andere bedrijven daar dik voor betalen.
jan (22-4-2017 om 19:39)
zo te lezen is het helaas hard nodig. vaker doen aub. en bedrijfsmatig laten betalen en dan pas storten, dat is vrijwel overal heel gewoon