Weerbericht:
Tropisch warm en zonnig
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Paard vast in rooster Oost-Souburg

Toegevoegd: 23-04-2017, 21.41 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De brandweer heeft zondagavond bij de Karolingenbaan in Oost-Souburg een paard bevrijd dat vast was komen te zitten in een rooster.


Het 15 jaar oude dier was naar het grasveld bij de Karolingenburcht gebracht om daar te kunnen grazen. Om bij het veld te komen moest het paard over een rooster. Het dier zou deze oversteek al vaker hebben gemaakt, maar desondanks ging het vanavond toch mis.

Tegen 20.00 uur werd de brandweer gebeld omdat het paard met haar benen vast was komen te zitten in het rooster. De brandweer heeft uiteindelijk hydraulisch gereedschap ingezet om het rooster open te buigen. Hierdoor kon het dier worden bevrijd.

Een vee-arts heeft het paard ter plaatse onderzocht maar het dier bleek alleen oppervlakkige verwondingen opgelopen te hebben.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (24-4-2017 om 14:43)
Gelukkig is het goed afgelopen. Wat zou er gebeurd zijn wanneer hij daar een hele nacht had vastgezeten? Applaus voor de brandweer die zich dag en nacht inzet voor het redden van mensen en dieren in nood! Maar misschien kan de gemeente een ander rooster met grotere openingen neerleggen zodat dit niet nog een keer kan gebeuren. Wanneer zo'n klein paardje er al vast in komt te zitten kunnen grotere paarden er zonder probleem overheen lopen en dat lijkt mij juist niet de bedoeling.
souburger (24-4-2017 om 08:53)
voor honden is het verboden te poepen !!!! en die paarden mogen alles terwijl wij ook nog honden belasting betalen,wie gaat de brandweer kosten bevrijding betalen???kost hoop geld zo een bevrijding paarden stront is erger dan honden stront
Me (24-4-2017 om 07:32)
Een wildrooster is bedoeld om dieren binnen een bepaald gebied te houden.
Vlissinger (24-4-2017 om 00:59)
achterlijk en erg naïef ....."ja het ging altijd goed.... stelletje dozen dat rooster ligt er niet voor niks
Cookie-instellingen beheren