Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Zeeuwse politie in actie tegen disco-autos en stuntbrommers

Toegevoegd: 17-07-2006, 21.07 uur
Door: Politie Zeeland

VLISSINGEN - Vanwege de vele klachten van omwonenden en recreanten van de Boulevard in Vlissingen heeft de Zeeuwse politie het afgelopen weekend zo’n veertig bekeuringen uitgeschreven aan de eigenaren van zogenaamde ‘disco-auto’s’ en stuntende bromfietsers.

Een, tegenwoordig, normaal verschijnsel op de Boulevard in Vlissingen was dat er “disco-auto’s” rondjes reden waardoor zoveel geluid geproduceerd werd dat de glazen op de terrassen af en toe stonden te trillen.

Ook werden er door bestuurders van bromfietsen bijvoorbeeld “wheelies” gemaakt en er werd veelvuldig zonder helm gereden. Na voortdurend opwekken van ergernis bij de omwonenden en strandgasten werd bij de Zeeuwse politie een stroom aan klachten gemeld.

Dit weekend is een actie op touw gezet met als resultaat dus veertig processen-verbaal die varieren in prijs van 75 tot 130 euro. Een overtreder is nog in onzekerheid over de hoogte van zijn boete. Hij lag achterovergezakt in zijn, naar achteren geklapte, bestuurdersstoel en liet zijn linkerbeen nonchalant door het geopende portierraam naar buiten bungelen.

Ook had deze mijnheer geen autogordel om. Aangezien er in het verkeerswetboek geen dusdanige overtreding vermeld staat, wordt met de Officier van Justitie overlegd wat de hoogte van de bekeuring gaat worden. De automobilist in kwestie vond het allemaal maar grote onzin.

Alle betrokkenen zijn gewaarschuwd dat, bij een volgende overtreding, er inbeslagname volgt van geluidsinstallatie danwel bromfiets.

De Zeeuwse politie gaat deze controles dan ook vaker uitoefenen in de komende tijd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren