Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Morgen winterse buien
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 96 km

Zwaargewonde bij ongeluk Colijnsplaat

Toegevoegd: 28-04-2017, 01.23 uur
Door: Manfred Berrevoets

COLIJNSPLAAT - Bij een ernstig ongeval ter hoogte van Colijnsplaat is donderdagavond laat een 30-jarige man uit Oosterland zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.


Het ongeval vond rond 23.50 uur plaats op de Deltaweg ter hoogte van hectometerpaaltje 13,7. Het slachtoffer reed volgens de politie in volle vaart op de achterkant van een camper die voor hem reed. Vervolgens raakt de man de macht over het stuur kwijt en komt tot stilstand in de sloot naast de weg tot stilstand.

Brandweerploegen uit Colijnsplaat en Zierikzee rukten met spoed uit om het slachtoffer te bevrijden. Hiervoor werden de deuren van de auto opengeknipt. Naast twee ambulances is er ook een traumahelikopter ter plaatse geweest. De gewonde bestuurder is zwaargewond met de helikopter naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.

De bestuurder, een 54-jarige man uit Antwerpen, van de camper is onderzocht in een ambulance maar deze raakte niet gewond. Beide voertuigen zijn voor een reconstructie-onderzoek in beslag genomen en weggesleept. De weg is enige tijd afgesloten om sporenonderzoek te doen en de rommel op te ruimen. De politie onderzoekt of de bestuurder onder invloed heeft gereden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
An (4-5-2017 om 12:22)
Beste Loes, mijn broer reed altijd voorzichtig en goed. Ook voor de politie is het onduidelijk waarom hij ongeremd achterop de camper is geknalt. Wij hopen dat hij dit ooit nog aan ons mag vertellen.
Benjamin (29-4-2017 om 10:32)
Die camper... Nouja beter gezegd oude gare vrachtwagen, daar zat ik om 18:00 ook achter. Met 60 km/u namen ze de afrit a58/a256. Ze moeten het verbieden al die oude in mekaar geknutselde gare sannie.
Loes (28-4-2017 om 06:31)
Geen idee wat de oorzaak is, maar ik vind het niet gek veel mensen rijden opmekaars bumber, vlak voor men de afrit pak, even nog gauw inhalen en vlak voor je invoegen en op de rem staan,ik blijf er bij dat men onvoldoende afstand houdt, en bewust bumperklever op de voorganger(het wegduwen) en na al die fratsen heeft men ook het lef om met hen telefoon bezig te zijn.
Tom Moes (28-4-2017 om 01:42)
Erg voor degenen die erbij betrokken waren maar het was verstandig van de politie geweest als voor de Zeelandbrug aan de kant van Zierikzee de aoto's al omgeleid werden in plaats van over de Zeelandbrug. Daar werd door de brandweer alsnog een teken gegeven weer terug de brug over te gaan en via de kering verder te rijden. Sterkte voor het slachtoffer.
Cookie-instellingen beheren