www.hvzeeland.nl

Grote brand zet hotel Vlissingen vol rook

Toegevoegd: 01-05-2017, 13.24 uur - Update: 01-05-2017, 20.33 uur

Grote brand zet hotel Vlissingen vol rook
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In hotel City Beach aan de Badhuisstraat in Vlissingen is maandagochtend een grote brand uitgebroken. Er is niemand gewond geraakt.

De brand in het hotel, bestaande uit drie geschakelde panden, werd rond 11.40 uur ontdekt. Nadat het automatische brandmeldsysteem was afgegaan werd een eerste blusvoertuig opgeroepen. Binnen enkele minuten werd opgeschaald naar middelbrand en binnen tien minuten waren drie blusvoertuigen en een ladderwagen onderweg. Al snel was er niemand meer in het pand aanwezig.

In het hotel stond veel rook, maar buiten verwaaide deze al snel. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was de brand aan de achterzijde enige tijd uitslaand. Het duurde enige tijd voordat de brandhaard was gelokaliseerd. Uiteindelijk bleek deze zich te bevinden op de zolder van de panden 9 en 11. Het hoteldeel in het derde pand heeft alleen rookschade opgelopen.

De brandweer heeft het gebouw uitgebreid geventileerd. Ook zijn verschillende materialen naar buiten gegooid. Stichting Salvage is opgeroepen om te assisteren bij schadeafhandeling. Rond 13.55 uur kon de officier van dienst van de brandweer het sein 'brand meester' geven. Er werd op dat moment nog wel geventileerd. Ook de buurpanden moetsen nog worden gecontroleerd om te worden vrijgegeven.