Hotel Vlissingen pas over weken weer open

Toegevoegd: 02-05-2017, 19.58 uur

Het gehele gebouw kwam maandag vol rook te staan.
Het gehele gebouw kwam maandag vol rook te staan.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het Vlissingse City2Beach-hotel en de aangrenzende lunchroom CityBeanz waarin gisteren een grote brand woedde kunnen pas over enkele weken deels weer open. Dat laat het hotel weten via social media.

De brand in het hotel aan de Badhuisstraat brak maandag rond 11.40 uur uit. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden. Op het dak waren namelijk dakdekkers bezig met gasbranders. Vrijwel zeker is dat die de brand hebben veroorzaakt.

De brand was aan de achterzijde enige tijd uitslaand en er kwam veel rook vrij. Deze verspreide zich door het hele gebouw. Er raakte niemand gewond. “Op het moment dat de brand uitbrak waren alle hotelgasten reeds uitgecheckt of buiten de deur”, zo schrijft het team van het hotel op Facebook. Ook de personeelsleden konden zich op tijd uit de voeten maken.

De brand is een grote domper voor het team van het hotel. Het voormalige Budget Holland Hotel Royal werd afgelopen zomer overgenomen. Direct na de overname werd het hotel gesloten om grondig te worden verbouwd en gerenoveerd. Op 25 november opende het vernieuwde hotel onder een nieuwe naam haar deuren. De werkzaamheden aan het dak zouden het slot vormen van de grote verbouwing.

Voorlopig zijn het hotel en de lunchroom echter opnieuw dicht. Waarschijnlijk kunnen acht van de 21 aanwezige hotelkamers binnen enkele weken weer in gebruik worden genomen. Dat geldt ook voor de keuken en de lunchroom. De rest van de herstelwerkzaamheden zal echter naar verwachting enkele maanden gaan duren.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
w.d.faasse (4-5-2017 om 06:58)
Droevig als je dit leest dat je pas ben begonnen met een hotel en verbouwt is en door brand verwoest is waardoor enkele maanden gesloten moet worden
piet (3-5-2017 om 00:04)
Alleen nog gecertificeerde dakdekkers kunnen zich hier nog tegen verzekeren . Beter is het om EPDM als dak bedekking te gebruiken, geen brand risico meer.
PdG (2-5-2017 om 20:21)
Lianne, sterkte, ik hoop dat die dakdekkers goed verzekrrd zijn. Dat vergoedt dan niet de emotionele schade, masr helpt wel bij het doorstarten.