Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 29 km

Agent krijgt kopstoot van verdachte (39)

Toegevoegd: 03-05-2017, 11.20 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Dinsdagochtend is een 39-jarige man uit Vlissingen aangehouden nadat hij tijdens een controle zich niet wilde identificeren en een agent een kopstoot had gegeven.


Surveillerende agenten hielden de man rond 08.40 uur staande op de Oostsouburgseweg. Ze vroegen hem zijn rijbewijs te tonen maar de man weigerde en liep een eindje weg van de agenten. Die herhaalden het verzoek maar de man werd steeds kwader.

De politie besloot de man vanwege zijn recalcitrante gedrag in boeien te slaan. Hij werd achter in een politieauto gezet en in de tussentijd gingen agenten in de auto van de man op zoek naar zijn rijbewijs. De papieren van de man kwamen echter niet boven water en hierop werd aanstalten gemaakt om de man over te brengen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg om hem daar te horen.

Op het moment dat één van de agenten achterin naast de verdachte gaat zitten, geeft deze hem ineens een kopstoot. Enige tijd later kwam de politie achter de identiteit van de man. De Vlissinger bleek rond te lopen met een voorwaardelijke schorsing van zijn gevangenisstraf. Na overleg met de officier van justitie is de Vlissinger in verzekering gesteld.

De man zal vandaag voorgeleid worden aan de Rechter-commissaris. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (5-5-2017 om 13:23)
@vlissinger. Kijk eens in artikel 55b lid 1 van het wetboek van strafvordering. Om iemands identiteit vast te stellen mogen ze wel degelijk in je auto kijken.
Mijls (4-5-2017 om 09:57)
Meneer heeft zijn punt gemaakt. Het moet hele diepe, diepe frustratie zijn, maar ja; zo gaat voorwaardelijk misschien onvoorwaardelijk worden..
Jan B (3-5-2017 om 22:32)
@Kees .Een Agent is in deze situatie geen hulpverlener. Brandweer en Ambulance zijn hulpverleners waar ze van mij zwaarder mogen straffen.
Vlissinger (3-5-2017 om 22:23)
Doet de man ook aangifte van inbreuk op privacy? agenten mogen je auto niet zonder toestemming doorzoeken.
klaar (3-5-2017 om 20:09)
kees, dan wordt het waarschijnlijk 10 uur schoffelen......
kees (3-5-2017 om 18:55)
Geweld tegen agenten en andere hulpverleners word gelukkig dubbel zwaar bestraft dus in dit geval poging tot zwaar lichamelijk letsel minimaal, of poging tot doodslag
Cookie-instellingen beheren