Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Middelburger krijgt jaar cel maar ook vrijspraak

Toegevoegd: 04-05-2017, 18.52 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 22-jarige J. van A. uit Middelburg na een eis van twee jaar een gevangenisstraf van één jaar opgelegd. Ook moet hij 300 euro schadevergoeding betalen. Van A. werd schuldig bevonden aan afpersing, verduistering en een mishandeling van zijn vriendin. Dat Van A. ook een aantal mensen had opgelicht vond de rechtbank niet bewezen.


Van A. benaderde zij potentiële slachtoffers en 'verzocht' hen enkele telefoonabonnementen af te sluiten. Het abonnement zou dan worden geannuleerd - daar had hij immers een prima oplossing voor -, het mobieltje zou worden verkocht en zo kon er door beide partijen wat geld worden verdiend.

De rechtbank vond dat er geen sprake was geweest van oplichting maar afpersing omdat de slachtoffers onder dwang hadden gehandeld. Alleen was die afpersing niet ten laste gelegd en zo volgde er dus voor Van A. vijf keer vrijspraak.

Twee relaties van Van A., de 'beroemde' Amsterdamse rapper L. S. en zijn neefje S. L. die verdacht werden van betrokkenheid bij de handel van Van A. werden eveneens vrijgesproken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rik (5-5-2017 om 16:45)
@ Mark. Zo is het rechtssysteem hier niet. U doet het voorkomen alsof die vent opzettelijk niet gestraft wordt. Zo te zien is dat echter het gevolg van een falend OM. De rechter heeft gelijk. Hij kan je niet veroordelen voor iets wat je niet ten laste gelegd is.
Mark (4-5-2017 om 23:48)
Wat een belachelijke uitspraak, maar ja zo is het Nederlandse rechtssysteem hier. Hoop nog altijd dat hier verandering in komt.
Cookie-instellingen beheren