Man vernielt ruit eigen vrachtwagen

Toegevoegd: 07-05-2017, 02.32 uur

De verwonding van de man werd ter plekke behandeld.
De verwonding van de man werd ter plekke behandeld.
1
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

RITTHEM - De politie heeft vannacht een vrachtwagenchauffeur kort geboeid omdat hij een ruit van zijn eigen vrachtauto aan het inslaan was.

De man had zijn vrachtwagen geparkeerd in Vlissingen-Oost en had blijkbaar de sleutels in het contact laten zitten. Volgens de politie had de chauffeur behoorlijk wat borrels op, was hij wat opstandig en bleek hij zogezegd een ruit te hebben vernield.

“Ten behoeve van onze eigen veiligheid hebben we hem kort geboeid”, aldus de politie op Instagram. De man raakte gewond aan zijn hand en is hiervoor ter plekke behandeld. Nadat de hand van de man was verbonden is hij naar de slaapruimte in zijn cabine begeleid.

De politie heeft de beveiliging gevraagd om in de gaten te houden dat de man niet met alcohol op achter het stuur zou stappen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (8-5-2017 om 08:56)
@Dirk, kent u de wet wel dan? De vrachtwagen stond op openbaar terrein. Iemands woning is eigen terrein. En als de vrachtwagen niet van de persoon zelf was, maar een transportbedrijf, dan is het officieel ook vernieling. Dus niet met de vinger wijzen als u zelf niet op de hoogte bent. Dat gezegd hebbende... de overlast van chauffeurs uit het Oostblok begint wel de spuigaten uit te komen :(
Dirk (7-5-2017 om 13:28)
Heeft uw personenauto een slaapcabine? Dit is peren met appels vergelijken. @Jacob: Waarom moet de politie hier optreden als er geen sprake is van een overtreding of misdrijf. Als je zelf ladderzat thuis zit of ben je je huissleutel verloren en sla je een ruit kapot om in je eigen huis te komen, verwacht je dan een hardhandig optreden van de politie? Kleine tip: ken de wet, men wordt geacht deze (zeker als Nederlander) te kennen.
jacob (7-5-2017 om 09:53)
Hij staat waarschijnlijk op een parkeer plaats bij een firma en komt waarschijnlijk uit? ja raad maar. Heb dit meer meegemaakt dat ze ladderzat in hun cabine zaten. Dat is nu de cultuur in Nederland een gedoog beleid van onze geweldige regeringen maar ertegen optreden ho maar dat is een stap te ver.
Ja--Ja (7-5-2017 om 08:31)
Dus een vrachtwagenchauffeur mag dronken in zijn auto gaan slapen met hulp van de politie. Maar ben je een chauffeur van een personenauto en je wil je roes uitslapen in je eigen auto dan ben je in overtreding. Leg eens even uit heren politie