Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Weer dronken spookrijder Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 07-05-2017, 11.01 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Vanochtend vroeg is bij de Westerscheldetunnel opnieuw een Belgische spookrijder aangehouden. Vrijdag werd ook al een Belg opgepakt die door de verkeerde tunnelbuis had gereden.


Agenten kregen rond 04.55 uur de melding dat er in de Oostbuis van de Westerscheldetunnel een spookrijder reed. De auto zou terug rijden in de richting van Zeeuw-Vlaanderen. Agenten troffen de auto vervolgens desondanks toch aan bij de tolpoortjes. Een alerte medeweggebruiker bleek de spookrijder te hebben gewaarschuwd en naar de tolpoortjes te hebben begeleid.

De bestuurder van de auto, een 23-jarige man uit Ninove, werd aangehouden. Hij bleek namelijk te veel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau blies de man 505 Ug/l. De politie is nog op zoek naar de automobilist die de spookrijder naar het tolpoortje heeft begeleid. Deze getuige kan zich melden op een politiebureau of contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonnie (10-5-2017 om 15:06)
In Leuven zag ik een bordje "fietsers afstappen, ook studenten". Misschien is dat iets voor bij de tunnel "rechts houden, ook Belgen".
Cerebrus (8-5-2017 om 16:11)
@Peter se Quaack hier blijven bewindspersonen ook zitten als ze met drank op gepakt zijn. Of ben je Guusje ter Horst alweer vergeten? Gewoon 2000 boete contact aftikken of 2 weken hechtenis. En de 2e keer de auto door de shredder.
Jose (7-5-2017 om 21:28)
Yvonne, kun je mij dan vertellen wat ze daar dan moeten veranderen? Welke gek gaat er aan de linkerkant de tunnel in? We rijden toch nog steeds rechts in Nederland? Wat je er wel aan kunt doen is, denk ik geen alcohol of andere geest verruimende middelen gebruiken als je besluit een voertuig te gaan besturen.
JB (7-5-2017 om 21:12)
Het is al even geleden ,daarom alweer vergeten ,dat er verschillende dodelijke ongelukken gebeurd zijn in de omgrenzende wegen naar en van de tunnel. Het is toen ook gezegd dat er verwarring kan ontstaan . De instanties zeiden van niet. Het is wachten tot er weer een dodelijk ongeluk gebeurt,zoals altijd .Dit waren toevallig dronken rijders,maar die tonen al aan hoe makkelijk je mis kan rijden. Als de provincie verantwoordelijk zou worden gesteld voor de ongelukken zou het rap anders worden. Maar geld moet naar hun zakken vloeien ,niet naar veiligheid.
michelle (7-5-2017 om 20:51)
@ hahaha. Of bordje richting Westerschelde!!!
Peter se Quaack (7-5-2017 om 15:31)
Beste mensen rijbewijs innemen werkt niet. Het zijn Belgen. En in België is het normaal bezopen achter het stuur te kruipen. Als je gaat dweilen moet je eerst zorgen dat de kraan dicht staat. Probleem is dat Belgische politici, politie commissarissen etc. Zich allemaal schuldig maken om met drank op achter het stuur te gaan rijden. Die zouden het goede voorbeeld moeten geven. En als ze gepakt worden blijven ze gewoon zitten. Dat is hier ondenkbaar. En zolang dat allemaal in België getolereerd wordt en zolang het daar normaal is zal België in Europa op nummer 1 blijven staan met meeste ongevallen door drank en autorijden. En dit is slechts het topje van de ijsberg.
Cookie-instellingen beheren