Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Panden winkelcentrum gesloten na wietkwekerij

Toegevoegd: 12-05-2017, 11.57 uur
De ontmanteling van de kwekerij half februari.
De ontmanteling van de kwekerij half februari.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Naar aanleiding van de vondst van een wietkwekerij in winkelcentrum Dauwendaele in Middelburg zijn vrijdag twee panden gesloten.


De kwekerij werd op 15 februari ontdekt. Binnen stonden 545 hennepstekjes. De politie hield ter plaatse drie mannen aan. De panden aan de Vrijlandstraat zijn rond 10.00 uur gesloten op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg.

Volgens de gemeente is de sluiting voor de duur van 3 maanden. Er was volgens de gemeente sprake van verzwarende omstandigheden, waaronder brandgevaar in verband met illegale stroomaansluiting. Beide panden zijn verzegeld. Het doel van de tijdelijke sluiting is volgens de gemeente om een einde te maken aan de situatie en herhaling te voorkomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (12-5-2017 om 18:38)
Tja dat krijg je met een kabinet wat jarenlang oogkleppen voor heeft. Verkoop is gewoon normaal maar verbouwen (teelt) en transport naar de winkels mag dan weer niet en is zwaar illegaal. Dat is een krankzinnige situatie. Je MOET of beiden toestaan of beiden verbieden. Je kan tegen een boer ook niet zeggen: je mag niet zaaien maar wel oogsten. En de gemeentes krijgen het op hun bordje. Zeer hoge kosten, politie inzet, gedupeerde stroombedrijven en gedupeerde winkels
Flip (12-5-2017 om 13:59)
Is dit nu het voorbeeld van daadkrachtig optreden door de gemeente Middelburg? Op 15-02 werd de plantage ontdekt, dus kon toen onmiddellijk - of heel snel tot sluiting worden overgegaan. Maar nee hoor, ze moesten er eerst nog een kleine 3 maanden op broeden.
Cookie-instellingen beheren