Tractor botst op auto in Kortgene

Toegevoegd: 12-05-2017, 16.17 uur

Het ongeval bij Kortgene.
Het ongeval bij Kortgene.
1
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

KORTGENE - Bij een aanrijding tussen een tractor en een personenauto op de Kortgeenseweg bij Kortgene is vanmiddag schade ontstaan.

Volgens de politie zag een bestuurder van een tractor een personenauto over het hoofd en ontstond er een botsing. De bijrijder van de auto is onderzocht door de ambulancedienst maar raakte niet gewond.

De bestuurder van de tractor kreeg proces-verbaal voor het niet verlenen van voorrang en voor het niet schakelen van de rempedalen. Een tractor heeft namelijk twee rempedalen. Deze mogen buiten de openbare weg losgekoppeld worden. Op de openbare weg moeten de remmen geschakeld zijn. Als deze niet geschakeld zijn remt de tractor maar aan één zijde.

De auto is weggesleept door een bergingsbedrijf.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (13-5-2017 om 17:10)
@Gerda , moderne auto's ook deze gloednieuwe Peugeot 108 beschikken over felle dagrijverlichting , dus niks slecht zichtbaar ! Gewoon een ongeluk , kan iedereen gebeuren .
Gerda (13-5-2017 om 10:53)
Donkere auto..GEEN LICHT...dus slecht zichtbaar op een polderweg. Wanneer leren de mensen nu eens ook een beetje verantwoordelijk te zijn voor eigen veiligheid? Licht AAN! OOK overdag weet u wel? Die bekende campagne was er niet voor niets. Had waarschijnlijk dir ongeval kunnen voorkomen.
Bewoner 1e Deltaweg (12-5-2017 om 23:26)
Boeren, Loonwerkers voor boeren....is een grote ramp in het hedendaagse verkeer! Er zijn nu tractoren die 60/70 km p.u. rijden.....zelf geconstateerd.! Ze kijken nergens naar. Ik woon aan een secundaire weg waar per dag heel veel van die tractoren rijden met zelfs meisjes van 16/17 jaar!!En dan 25/40 ton achter je aan....schandaal én belachelijk!!
AB (12-5-2017 om 22:54)
Dat de remmen op de weg gekoppeld moeten zijn is al vele jaren verplicht en dient iedere tractor bestuurder te weten. Dit heeft niets met dit ongeval te maken.
Vlissinger (12-5-2017 om 20:47)
1 partij doet iets fouten direct een ongeval... die bestuurder van die auto had zelf toch ook kunnen opletten? maar nee "ik heb voorrang" en rij gewoon door! snuggere
Mar (12-5-2017 om 19:08)
Die boeren denken dat ze alles kunnen en overal voorrang hebben en sceuren keihard langs je heen of halen et een loedgang in..politie moet dar ook maar eens flink controleren op dat asogedrag om ijskoud de eeg over te steken want ze hebben soms maling aan andere weggebruikers