Zeiljacht gestrand op de Westerschelde

Toegevoegd: 14-05-2017, 19.24 uur

Het zeiljacht op de Westerschelde.
Het zeiljacht op de Westerschelde.
1
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Manfred Berrevoets

HANSWEERT - Een zeiljacht is zondagmorgen gestrand op een zandplaat op de Westerschelde ter hoogte van boei EV-16.

De KNRM werd rond 09.10 uur uur opgeroepen en is met een reddingsboot ter plaatse gegaan. Twee vrijwilligers zijn vanaf de reddingsboot in het water gesprongen en zwemmend naar de zeiljacht gegaan om de situatie in te schatten.

In samenwerking met sleep- en bergingsbedrijf Multraship is geprobeerd het zeiljacht vlot te trekken, maar dit lukte niet. De berger zal bij opkomend tijd een nieuwe poging wagen. De reddingsboot is vervolgens terug gegaan. Er raakte niemand gewond.

Ook in Veere moest de KNRM vandaag in actie komen voor een gestrand zeiljhacht. Duitse watersporters waren van Middelburg op weg naar de Oostwatering toen ter hoogte van Veere de motor ermee stopte. Door de stevige wind dreef men af richting de ondiepte bij de Haringvreter en strandde men. Het zeiljacht is losgetrokken en even later veilig in de jachthaven afgemeerd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750