Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Geen nader onderzoek afbreken neuswiel

Toegevoegd: 15-05-2017, 16.07 uur
Bij het incident raakte niemand gewond.
Bij het incident raakte niemand gewond.
© Foto: Luchtvaartpolitie / Onderzoeksraad voor Veiligheid
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat geen nader onderzoek te doen naar het voorval waarbij half februari op vliegveld Midden-Zeeland het neuswiel van een vliegtuigje afbrak.


De piloot van de Aquila AT-01 was samen met een passagier vanuit Den Helder naar Arnemuiden gevlogen. Tijdens de landing stuiterde het vliegtuig echter. Hierbij brak het neuswiel af. Het vliegtuig kwam op zijn neus terecht en dreigde hierdoor te kantelen. Dit gebeurde echter niet en de beide inzittenden bleven ongedeerd.

Volgens de Onderzoeksraad ontstond er wel materiële schade. Het vliegtuig liep schade op aan het neuswiel, de propeller, de motor, een kap van een hoofdwiel en de zogeheten pitotbuis onder de linkervleugel.

De gezagvoerder was in het bezit van de benodigde papieren. Van zijn totale ervaring aan 167 vlieguren had hij er circa 50 gemaakt op het betrokken vliegtuigtype. De raad heeft vandaag laten weten dat na het opnemen van getuigenverklaringen en een visuele inspectie van het neuswiel is besloten om geen verder onderzoek te doen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (15-5-2017 om 18:31)
En terecht. Het is gewoon een klein incidentje wat kan gebeuren net als met je auto tegen een paaltje. Er zijn geen slachtoffers en die dingen gebeuren regelmatig
Cookie-instellingen beheren