Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Persoon op vacuümmatras van strand gehaald

Toegevoegd: 16-05-2017, 18.51 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Met vereende krachten hebben hulpverleners vanmiddag iemand van het strand bij Renesse gehaald.

Rond 14.35 uur werd de ambulancedienst naar strandpaviljoen De Haven van Renesse aan de Duinwekken gestuurd. Op het strand bij het paviljoen bevond zich iemand met heupproblemen. Een strandjeep van de brandweer werd opgeroepen ter assistentie.

Nadat de patiënt was gestabiliseerd is deze met behulp van een zogeheten vacuümmatras naar de ambulance gebracht. Dit is een opblaasbaar matras dat een vacuüm vormt rondom de patiënt. Door het gebruik van zo'n matras kan de patiënt niet verschuiven. Hierdoor kan voorkomen worden dat letsel verergert.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlissingse (17-5-2017 om 01:26)
Goh, dat hadden ze ook bij mijn moeder moeten gebruiken, ze hebben haar gewoon zonder iets vervoerd terwijl ze haar nek had gebroken, pas halverwege goes stopte ze en hebben toch maar een kraag om gedaan alleen omdat mijn moeder zei dat ze haar benen niet meer voelde.Alles is gelukkig goed gekomen na 3 maanden in een harnas, maar als dit en die kraag waren gebruikt was het waarschijnlijk veel beter geweest, in ieder geval meer draagbaarder!