Zieke oplichter blijft achter slot en grendel

Toegevoegd: 18-05-2017, 19.28 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 53-jarige oplichter J. den H. blijft tot zijn zaak op 10 en 11 juli van dit jaar wordt behandeld achter slot en grendel. De Middelburgse rechtbank heeft dat donderdag beslist.

De raadsman van Den H. had daarom verzocht omdat Den H. -zonder vaste woon- of verblijfplaats - met medische problemen kampt en dat het beter voor Den H. zou om zijn berechting buiten de poort van Torentijd af te wachten.

Officier van justitie Van der Hofstede bestreed die stellingname van de raadsman en vond Torentijd een prima onderkomen voor Den H. "Hij heeft daar rust, er wordt 24 uur, zeven dagen per week goed voor hem gezorgd, hij heeft zijn natje en droogje en de medische verzorging is goed", aldus de officier.

Den H. wordt ervan verdacht ettelijke mensen te hebben opgelicht met de verkoop van betonplaten. Hij bood ze aan op internet en op het moment dat de bestellers het geld hadden overgemaakt verdween het als sneeuw voor de zon.

De betonplaten werden overigens niet geleverd en Den H. maakte gebruik van de bankrekeningen van katvangers. Den H. zou op die manier 61 mensen (waaronder kopers uit Noordgouwe, Nieuwerkerk, Koudekerke en Clinge) hebben opgelicht voor ruim twee ton.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronnie (19-5-2017 om 10:16)
twee ton gedeeld door 61, dus die hebben gemiddeld ongeveer 3250 euro per persoon zomaar overgemaakt zonder enige garantie ? dat er zoveel mensen intrappen.