OM wil TBS voor steekincident Emergis

Toegevoegd: 18-05-2017, 19.31 uur

Het slachtoffer werd in zijn keel gestoken.
Het slachtoffer werd in zijn keel gestoken.
1
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 30-jarige A. G. uit Middelburg zou moeten worden ontslagen van rechtsvervolging en tbs met dwangverpleging opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. Ook zou G. een schadevergoeding van 18.853 euro moeten betalen. Hij wordt verdacht van een steekincident bij Emergis in Kloetinge.

De verstandelijk beperkte G. verbleef in oktober vorig jaar bij de zorginstelling. G. hoorde stemmetjes die hem de opdracht gaven om iemand te vermoorden. Op 27 oktober ging het goed mis met G., die lijdt aan psychoses, schizofrenie en storingen heeft in het autistisch spectrum.

G. hoorde stemmen die hem opdracht geven iemand te doden. Ze gaven zelfs aanwijzingen hoe hij moest lopen. Hij ging naar de keuken, pakte een mes en liep naar het latere slachtoffer dat daar stond te koken. "Dat was een nare man", zei G. Hij trok diens hoofd naar achteren en sneed met het mes in zijn keel. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De raadsman van G. verbaasde er zich over hoe het mogelijk was dat dergelijke cliënten zo eenvoudig bij een mes kunnen komen. Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750