Achtervolgde Terneuzenaar: 'Ik zag agent niet'

Toegevoegd: 18-05-2017, 19.38 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de  61-jarige Terneuzenaar H. D. is gisteren in Middelburg voor poging doodslag op een motoragent een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk en een rijontzegging van een jaar geëist. Ook zou zijn auto verbeurd verklaard moeten worden.

D. reed op 2 februari van dit jaar vanuit de Koegorspolder naar Terneuzen en kreeg van de agent een volgteken om achter hem aan te rijden naar een gezamenlijke verkeerscontrole die bij de skihal werd gehouden. D. volgde, maar hield het na een korte rit voor gezien. In plaats van de agent verder te volgen en af te slaan reed hij rechtdoor.

Er volgde een achtervolging en op een punt bij een rotonde, waar de weg van twee naar één rijstrook ging en de agent naast hem reed, ging D. plots naar links waardoor de agent vol in de remmen moest om erger te voorkomen. D. reed naar huis en werd met veel verzet aangehouden.

Tijdens de behandeling van zijn zaak hield D. vol de agent tijdens de achtervolging niet te hebben gezien omdat deze waarschijnlijk in zijn dode hoek had gereden en dat hij nooit en ter nimmer de bedoeling had gehad om de agent van de sokken te rijden.

Uitspraak 1 juni.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (19-5-2017 om 19:08)
De agent rijd voor je en slaat rechts af na volgteken en je rijd door. Daarna komt de agent weer naast je rijden en bij een wegversmalling naar rechts stuur je ineens naar links en je hebt dan nog de agent niet gezien? Waarom dan überhaupt naar links gestuurd?. Dan ben je echt blind en moet je een artikel 5 krijgen en poging tot moord vind ik
Terneuzenaar (19-5-2017 om 12:11)
Wat een slap verhaal van die verkeershufter! Gezien de straffen die wij in Nederland kennen zal dit hoogstwaarschijnlijk een uurtje of 40 schoffelen worden bij een bejaarden tehuis o.i.d. NEDERLAND, PAS DE WET EENS AAN EN BESCHERM UW BURGERS!
Ronnie (19-5-2017 om 09:54)
politie die bestuurders willen laten volgen rijden rijden vast niet in de dode hoek. deze man behoord geen rijbewijs te hebben.
Peter (18-5-2017 om 23:29)
Raar verhaal: als je als bestuurder een motoragent niet ziet dan zie je kennelijk zo slecht dat je geeneens meer auto mag rijden = permanente intrekking rijbewijs. De echte reactie: een verkeershufter zoekt via knullig advocatengezwam verweer.