Oproep traumahelikopter Omnium Goes

Toegevoegd: 19-05-2017, 20.40 uur

Het slachtoffertje is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Het slachtoffertje is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
1
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - De Rotterdamse traumahelikopter is vrijdag aan het begin van de avond opgeroepen voor een gewond kind bij zwembad Omnium in Goes.

Kort voor 19.00 uur zou het slachtoffertje een hoofdwond hebben opgelopen in of bij het sportcomplex aan de Zwembadweg. Naast een rapid responder, een ambulanceteam en enkele politie-eenheden werd ook de traumahelikopter opgeroepen.

De helikopter bleek uiteindelijk niet nodig en is niet meer ter plekke gekomen. Het slachtoffertje is zonder spoed per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan huizen (20-5-2017 om 16:26)
Ja Wim, je zal maar naast het slachtoffer staan en een beslissing moeten maken. En het gaat niet om de heli, maar om de trauma arts die aan boord is.
Sebastian (20-5-2017 om 14:02)
Deze discussie hadden wij al..... Ik ben er ook niet blij mee dat de heli`s zo vaak zijn opgeroepen en dan toch niet ter plekke komen. Bij de Duitse buren is in bijna iedere ziekenhuis een station van een MMT dat per auto de regio verzorgd. Dat is veel goedkoper dan altijd naar de heli te bellen....
A.Wisse (20-5-2017 om 12:26)
Ik weet dat dit zwembad een ontwerp veiligheidsfoutje in zich herbergt waar de directie niets van wil weten. Is de hoofdwond opgedaan in de Lazy River?
Remco (20-5-2017 om 11:07)
Wim, voor jou is het al te laat als je niet indenken dat bij een ongeval minuten een verschil maken. Dus als na komst van de ambulance nog gebeld moet worden ben je weer 10 minuten verder...
Pedro (20-5-2017 om 10:51)
@ Wim , bij de melding wordt een protocol gevolgd , als de melding is ernstige hoofdwond kind zal automatisch de traumaheli gealarmeerd worden , net zoals bij reanimatie automatisch opgeschaald wordt naar een 2e ambulance/Traumaheli.
wim (20-5-2017 om 07:53)
Ik denk toch dat ze de helikopter wel eens te vroeg aan melde