Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 174 km

Feestje loopt uit de hand: vader en zoon opgepakt

Toegevoegd: 21-05-2017, 11.15 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Na een melding van geluidsoverlast bij een feestje in Terneuzen zijn vannacht twee mannen aangehouden. Toen de politie de feestgangers aansprak sloeg de sfeer om en dit leidde tot de aanhouding van een vader en zijn zoon.


De politie kreeg rond kwart voor één meldingen binnen dat ergens in de Roerstraat een tuinfeestje aan de gang was en dat dit gepaard ging met veel lawaai. Agenten gingen vervolgens ter plekke om met de feestgangers te praten. Dat liep volgens de politie echter anders dan gehoopt.

“Een feestje is leuk, maar als je daarmee overlast voor anderen veroorzaakt, dan zullen er even afspraken gemaakt moeten worden. Op het moment dat wij zelf constateerden dat de overlastmeldingen gegrond waren, spraken we één van de feestgangers aan. Deze jongeman trok meteen flink van leer en eiste te horen wie er gebeld had”, zo vertelt de politie.

Toen de politiemensen de man niet wilden vertellen wie er had gebeld, stapte de man zijn tuin in. Even later verscheen er echter een tweede man. Deze bleek de vader van de jongeman te zijn en hij stond de agenten in eerste instantie rustig te woord.

“Toen even later zijn zoon en nog een tiental andere mensen zich op een agressieve manier met de zaak gingen bemoeien sloeg de sfeer weer helemaal om. Pogingen van de moeder om de zaak te sussen liepen op niets uit. De twee agenten voelden zich in het nauw gedreven en hebben assistentie van hun collega’s gevraagd”, aldus een woordvoerder.

Volgens de politie ging de vader vreselijk tekeer. Hij uitte dusdanige beledigingen dat hij werd aangehouden. Hierop gaf de zoon een politieman een vuistslag in het gezicht. Ook schold hij hem uit. De jongen ging er vervolgens vandoor om aan zijn aanhouding te ontkomen, maar na een korte achtervolging kon ook hij geboeid worden overgebracht naar het bureau. Bij de arrestatie van de zoon is pepperspray gebruikt.

De beide mannen zitten nog vast. De twee zullen vandaag een verklaring moeten afleggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (21-5-2017 om 17:02)
Wel goed van die moeder
Johan (21-5-2017 om 16:40)
Wat een stelletje ASO's.
Tom Helgers (21-5-2017 om 13:44)
Zo vader zo zoon! Zielig om je zo te gedragen en de politieagenten zelfs te bedreigen. Ga gewoon lekker naar binnen en daar op een rustige manier verder je feestje vieren! Hopelijk valt de schade voor de agent mee en krijgen vader en zoon een gepaste straf.
piet (21-5-2017 om 12:33)
Wat een losers. Wordt je aangesproken op overlast en dan de schuld volledig buiten jeElf zoeken. Een agent slaan Ou dusdanig bestraft moeten worden dat die de komende week nog vast zit. Maar zal wel in vrijheid worden gesteld. Wordt volwassen en neem verantwoordelijkheid! Kun je niet tegen drank... drink dan niet!
Cookie-instellingen beheren