Weerbericht:
Vrij zonnig en warm zomerweer, morgen alleen in het oosten nog zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Celstraf geëist voor schietpartij Axel

Toegevoegd: 22-05-2017, 16.41 uur
Het onderzoek in Axel.
Het onderzoek in Axel.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 21-jarige G. el H. uit Terneuzen is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van drie jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk en toezicht door de reclassering geëist. Twee maten en plaatsgenoten van El H., de 21-jarige G. S. en G. D. (19) hoorden celstraffen gelijk aan hun voorarrest en taakstraffen van 160 respectievelijk 100 uur plus voorwaardelijke celstraffen tot vier maanden tegen zich eisen.

Met name El H. wordt ervan verdacht op 28 augustus vorig jaar in Axel na een ruzie op een 28-jarige Terneuzenaar te hebben geschoten. Ook zou El H. betrokken zijn geweest bij enkele andere openlijke geweldplegingen, waaronder een vechtpartij op 1 februari 2015 in Terneuzen.

Volgens El. H. wilde hij D. de boel sussen toen deze van het latere slachtoffer een klap kreeg. Eenzelfde lot was ook El H. beschoren, want die kreeg - volgens eigen zeggen - de nodige klappen waardoor hij op de grond kwam te liggen. Om zijn opponent af te dreigen trok hij zijn pistool en schoot hij. Het slachtoffer liep een schotwond aan de arm op. De lezing van enkele getuigen was beduidend anders: inderdaad was er een ruzie, maar het slachtoffer was weggerend en het trio met El H. voorop had de achtervolging ingezet. En toen had hij twee keer geschoten.

Zijn twee maten werden voornamelijk verdacht van betrokkenheid bij enkele vechtpartijen. Dat zij 'medeplegers' waren van de schietpartij achtte de officier van justitie niet bewezen, omdat zij niet voldeden aan de eisen die daaraan worden gesteld. Uitspraak op 6 juni.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (23-5-2017 om 12:13)
Schietgrage El H. berechten als terrorist zou ik zeggen, wat is het verschil nog tegenwoordig?
Marco (23-5-2017 om 08:47)
G el H? Typisch Nederlandse naam. Zulk tuig jarenlang de bak in zonder vervroegde vrijlating of nog beter: terug naar 'huis'.