Weerbericht:
Vanochtend langdurig regen, in de middag van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Grote mobiliteitscontrole in Middelburg

Toegevoegd: 24-05-2017, 15.14 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Parkeerterrein Het Zwin bij de Stromenweg in Middelburg is momenteel ingericht als controlelocatie. De politie voert namelijk samen met de drie Walcherse gemeenten en de Belastingdienst een grote controle uit.


Het gaat om een integrale mobiliteitscontrole. De politie controleert onder andere op openstaande verkeersboetes en vonnissen, op rij- en kentekenbewijzen, de verkeerstechnische staat van voertuigen en op te hardrijdende brommers en scooters.

Een ander belangrijk aandachtspunt van de betrokken diensten zijn signalen die kunnen duiden op ondermijnende criminaliteit. Daarnaast zijn medewerkers van de gemeenten aanwezig voor het controleren op openstaande gemeentelijke belastingschulden en boetes. De Belastingdienst heeft onder meer aandacht voor openstaande belastingschulden en het onrechtmatig rijden met een voertuig met een buitenlands kenteken.

Op verschillende locaties langs invalswegen van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg staan ANPR (Automatic Number Plate Recognition)-voertuigen die de kentekens van de passerende voertuigen scannen. Indien blijkt dat er iets niet in orde is met het voertuig en/of de eigenaar hiervan, wordt deze door motorrijders van de politie meegenomen naar Het Zwin voor verdere controle.

Controles als die van vandaag hebben al vaker plaatsgevonden, maar het is voor het eerst dat de controle tegelijkertijd in alle drie de gemeenten op Walcheren plaatsvindt. “De mobiliteitscontrole heeft als doel het gezamenlijk zichtbaar aanpakken van fraude en misstanden en daardoor het vergroten van de nalevingsbereidheid onder inwoners en bezoekers van gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg”, zo laat een woordvoerder weten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (25-5-2017 om 11:57)
Bas,een APK keuring is maar een momentopname en stelt dus niet zo erg veel voor. Als je na de keuring veel kilometers gaat maken kun je niet verwachten dat je banden een jaar later nog inorde zijn.
Jan (25-5-2017 om 09:19)
Bas, Van de andere overtredingen waarop de mensen zijn bekeurd lees ik niets in je commentaar!! [prima actie}
Bas (24-5-2017 om 17:53)
Een aanfluiting. Controleren op banden die qua gemiddeld profiel afgekeurd zouden zijn. Één band was niet goed € 140,- Was geen aandachtspunt bij APK keuring. Dus zou een jaar mee moeten kunnen. Politie, behandel aangiftes serieus. Daar gebeurd namelijk niets mee. Steek je energie in belangrijkere zaken. Mijn aanzien is gedaald van 7,5 naar 5. Een lachertje zo'n controle. Maar goed, ik spek graag de staatskas. Sommige mensen hebben het hard nodig!!
Cookie-instellingen beheren